Dark Dog

Standard

En energidryck med en mörk, kanske ond (Cerberus?), hund som logotyp, smakar det ambrosia eller våt hund?

Hur smakar det?
Det smakar faktiskt inte våt hund utan snarare våt strumpa, eller lite som tvätt luktar när man råkat glömma kvar den i tvättmaskinen lite för länge. Det är en ganska jobbig unken smak till drycken och sötman hjälper inte till att få bort den otrevliga känslan i munnen. Märkligt nog är eftersmaken inte på långa vägar lika hemsk som när du tar dig en klunk, men det är fortfarande inte på långa vägar gott. Dock skall det nämnas att när jag lämnade burken vid datorn och tog mig en liten klunk när den hade blivit rumstempererad och antagligen lite avslagen så hade den bytt karaktär och blev nästan fullt drickbar, mycket underligt.

Vart hittar jag läskeblasken?
Ett tag fanns den överallt i Sverige, sen gick den sin väg för att nu under senaste året återfått en del av marknaden. Du kan hitta dark dog på vissa matbutiker men mest troligt är att mindre privatägda kiosker har drycken.

Slutsats
För flera år sedan när Dark dog fanns nästan överallt (tex på ICA) så kunde man bland annat köpa den i den största förpackningen jag någonsin skådat på en energidryck, 1.5L petflaskor. Jag ställde mig då frågan ”Vem köper det där egentligen?” och jag ställer mig samma fråga nu några år senare om denna lilla gula burk. Visst, det finns andra energidrycker som är betydligt värre än denna, men med tanke på att det finns minst lika många som är betydligt bättre än denna så ser jag ingen vits i att dricka Dark dog. Självklart är smaken som baken och någon kanske tycker detta är det bästa som finns, men just denna läskentusiasten tänker faktiskt passa.

Slutbetyg

Annons

2 reaktioner på ”Dark Dog

  1. tantmarit

    Aj, fan, jag borde kollat här INNAN jag köpte två burkar på ICA tidigare i dag… 😦 Å andra sidan, två för 20:- jag kan leva med förlusten…
    PS: jag blev inte tillfrågad om legg, FAN OCKSÅ!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s