Guttsta källa – Julmust

Standard

Egentligen recenserar jag inte julmust på denna sidan, det överlåter jag till addictedtojulmust.se, men eftersom guttsta källa även gav mig några flaskor julmust i sponsring så tar jag och recenserar deras julmust nu såhär i juletider.

Hur smakar det?
Det är en ganska snäll julmust med en lite sötare smak än de jag brukar föredra. Tänk er Apotekarnes (som fungerar som en referenspunkt för alla muster) fast snäppet godare. Smaken är fylligare, eftersmaken hänger kvar längre och det finns inte några överraskningar i eftersmaken som toner av vanilj eller andra kryddor. Som med alla annat från Guttsta källa så håller vattnet de gjort drycken på högsta kvalitet. Fina små bubblor och det brusar inte upp sådär löjligt i glaset som vissa julmustar kan ha en tendens att göra. Men ta det nu inte som att den känns avslagen bara för att den inte skummar lika mycket, nej den är bubblig och god i munnen, precis som en julmust skall vara.

Vart hittar jag läskeblasken?
Du kan finna den lite här och var i landet såhär i juletider, en påskmust dyker även upp när det väl beger sig. Guttsta är även ett av de svenska bryggerierna som exporterar sin julmust till bland annat staterna.

Slutsats
Detta är en fin julmust, inget tvivel om saken. Den håller mycket högre standard än exempelvis Apotekarnes eller Three hearts och skulle fungera minst lika bra om inte bättre på julbordet än de flesta andra julmustarna som finns där ute. Men jag personligen skulle vilja ha en lite vuxnare smak på julmusten, jag gillar tex den ekfatslagrade julmusten från Nygårda oerhört mycket, tack vare sin lite mera vuxna smak. Guttstas julmust faller under kattegorin ”barnmust” det vill säga att den är söt och passar barn och vuxna som inte vill att julmust skall smaka som barndomsminnen. Så personligen, en trea, men för massorna är detta en självklar fyra!

Slutbetyg

Annons

En reaktion på ”Guttsta källa – Julmust

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s