Nygårda – Cola light

Standard

Nygårda som inte direkt levererat några smaksensationer hittills överraskar stort med en light cola!

Hur smakar det?
När man dricker en light cola går man inte med föväntningarna att detta kommer smaka av artificiella sötningsmedel, att man klart och tydligt kommer känna smaken av aspartam, men inte på denna lighten! Jag tar mig en första klunk och blir förvånad, det smakar nästan precis som nygårdas ”full cola” jag kan nästan inte urskilja att det är aspartam i drickan istället för ”farligt” socker. Det är endast på eftersmaken jag kan känna en svag svag närvaro av något artificiellt sötningsmedel. Det smakar riktigt lent, eftersmaken, om än lite artificiell, hänger kvar ett bra tag och lindar in munnen i välbehag. Detta är en lite mera cola-böna smak på cola än vad vi är vana vid från coca-cola (som egentligen inte smakar speciellt mycket av cola-böna), överraskande gott!

Vart hittar jag läskeblasken?
Nygårda tillhör standard sortimentet i våra svenska butiker och brukar vara dominerande bland glasflaskorna på back-avdelningen.

Slutsats
Överraskad, det är min slutsats. Nygårda gör kanske inte de mest smaksensationella dryckerna på marknaden men cola, ja det kan de verkligen! Jag är lite obeslutsam på vad betyget kan bli, den är inte riktigt lika god som deras vanliga cola, men den är inte långt ifrån. Det är trotts allt en light och en light kan väl inte jämföras med en vanlig, sockrad, cola? Men den smakar nästan identiskt med sin sockrade kusin och den är absolut inte dålig på något sätt eller vis. Som en Light cola skulle jag nog ha gett den en femma, om man jämför med andra light color på marknaden. Men jag ger den en fyra med motiveringen att den är god, en av de bästa light colorna, men det är trotts allt en light och den socrade colan från nygårda är faktiskt några procent godare. Men som sagt, detta är ett riktigt praktexempel på hur en light cola faktisk kan smaka gott!

Slutbetyg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s