Solo

Standard

Solo är en Norsk läsk-tradition från 1934 och en av Norges mest älskade läskedrycker, låt oss se vad en ”svensk” tycker!

Hur smakar det?
Jag går rakt på sak och säger som det är, det smakar Apelsin, föga förvånande va? Det är en god, trevlig ganska naturlig apelsinsmak som jag känner och den kan faktiskt liknas väldigt mycket till just Fanta eller Loranga. Det är en söt apelsinläsk, inte en ”naturligt” syrlig apelsinläsk som exempelvis Orangina. Den är väldigt lättdrucken och har en väldigt trevlig eftersmak som driver dig att ta en klunk till. Kort sagt så är det en kvalitets dryck som nog alla kan tycka om.

Vart hittar jag läskeblasken?
Du finner den överallt, absolut överallt, i Norge. Minst lika vanligt som coca-cola

Slutsats
Okej jag erkänner, jag är partisk. Jag har växt upp med Solo så för mig så smakar det inte bara apelsin utan det smakar nostalgi och barndom. Etiketten, namnet, smaken, allt är nostalgi för mig. Men jag försöker se förbi nostalgin, ge en så opartisk recension som möjligt och då kan jag komma fram till att: Detta är gott. Det smakar nästan precis som Fanta och det är verkligen inget negativt. Hade någon gjort ett blindtest på mig där jag fått smaka på Loranga, Fanta och Solo så hade jag nog inte kunnat plocka ut vilken som är vilken. Men om du befinner dig i Norge tycker jag verkligen att du skall ta och köpa dig en flaska för att smaka på något som är lika Norskt som lusekoftor och skidor.

Slutbetyg

Annons

2 reaktioner på ”Solo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s