Cocaine – Cut

Standard

Tre gånger så mycket koffein som Red bull, 750 milligram med Taurin och stoppad av livsmedelsverket, låt mig presentera: Cocaine!

Hur smakar det?
Vi tar lukten först, lukten är av den mest sötsliskiga tutti-frutti glassen du kan tänka dig, gånger ungefär 200. När jag tar min första klunk domnar nästan smaklökarna bort av sötman, det smakar artificiellt socker och mycket av det! Drycken innehåller en sockerart som inte är godkänd inom EU (Ribos) så det kan vara en anledning till varför denna sötman är så främmande för mig. Eftersmaken hänger kvar länge, det smakar sockersött som in i bänken i flera minuter efter min första klunk. Efter kanske tre-fyra minuter så övergår den söta eftersmaken till att smaka av, kaffe?! Ja det är sant, helt plötsligen smakade det som om jag hade druckit kaffe. En väldigt underlig energidryck och jag var tvungen att sluta dricka efter ungefär tre klunkar för sötman blev för stark plus att mina händer började skaka som bara den efter en stund och jag är en van koffein drickare!

Vart hittar jag läskeblasken?
Inte i Sverige i alla fall, den säljs till min kännedom i Staterna och i Nederländerna. Jag råkade hitta ett par insmugglade burkar i Svinesund när jag var på genomresa vinter 2010.

Slutsats
Jag var riktigt spänd inför denna drickan. Jag hade läst om när drickan blev förbjuden från att säljas i Sverige hösten 2010 och var därför väldigt sugen på att testa, men samtidigt lite rädd. Som jag skrev i presentationen så innehåller Cocaine mer än tre gånger så mycket koffein som red bull (1120 mg per liter) Varje burk av cocaine innehåller 280mg koffein vilket är sju gånger mer än EUs gränsvärde för när en varningstext om högt koffeininnehåll måste finnas. Jag är väldigt van vid att dricka koffein, en till två burkar red bull per dag och coca-cola ovanpå det är inga som helst problem. Men efter att ha tagit ett par klunkar av denna drickan så kände jag av i kroppen att det fick vara nog. Händerna började skaka som bara tusan och jag kände mig ganska olustig i resten av kroppen. Beträffande smaken så var den ingen höjdare, dock har jag smakat värre drickor faktiskt, tro det eller ej. Men tack vare att den är så vansinnigt galen med sitt koffeininnehåll och eftersom smaken inte direkt var önskvärd blir det en etta i betyg. Men även om den inte var speciellt god eller bra för mig så är det kul att ha testat!

Slutbetyg

Annons

3 reaktioner på ”Cocaine – Cut

  1. cider12

    Haha måste bara prata lite nostalgi, när jag var på Dreamhack för ett par år sedan så hade jag köpt ett flak eller två med Cocaine, sålde slut ganska snabbt och för en jävla vinst. I alla fall så är drycken ganska bra till sitt syfte, man vet verkligen att man druckit energidryck, tillskillnad från andra energidrycker som är ”lagliga”. Man hade verkligen inga problem med att vara vaken. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s