Sørlands Julebrus

Standard

Längst ner i Norge finner vi sørlandet, där pratar de ganska lustigt och de har vansinnigt god julebrus

Hur smakar det?
Jag har druckit en hel del julebrus under mina år och med tanke på färgen på denna julebrusen tänkte jag mig en fruktchampagne kopia, jag hade fel. Det luktar godis om den, som det kan lukta inne i en godisbutik, detta brukar vara ett illavarslande tecken på att det kommer smaka socker med socker, jag hade fel igen. Det smakar mycket riktigt godis och socker, men inte så mycket att man slänger ifrån sig flaskan och springer efter vatten. Smaken kan närmast beskrivas som Palle kuling pastillerna som man kan köpa i lösvikt. Det är riktigt gott, nästan olagligt gott.

Vart hittar jag läskeblasken?
Du finner den nere i Sørlandet i Norge runt jul

Slutsats
Det smakar inte lika mycket jul för mig som julebrus med fruktchampagne smak brukar göra, men det smakar riktigt riktigt gott! Det är kul att något bryggeri inte kör med fruktchampagne och hallon i sina julebrusar eftersom nästan alla andra redan gör de smakerna. Exakt vad den smakar vet jag inte riktigt, men det smakar gott godis. Ett måste om man råkar befinna sig i exempelvis Kristiansand runt juletider. Jag kan knappt vänta tills nästa gång jag kommer dit så jag kan säkra mig ett par flaskor.

Slutbetyg

Annons

3 reaktioner på ”Sørlands Julebrus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s