Vimto – Original

Standard

En fruktdryck från 1908 som av någon anledning är väldigt populär under ramadan, låt oss se varför

Hur smakar det?
Det smakar mycket riktigt fruktigt, doften är av blandade bär men mest framträdande är lukten av björnbär / hallon. När man tar sig en första klunk så är det sött, väldigt sött, kanske lite väl mycket sötma för efter varje klunk så känner man mindre och mindre smak. Det är som att den höga sötman i drycken bedövar smaklökarna något, vilket kanske är bra för den första klunken var riktigt sliskig, när man är igenom halva burken så smakar det sött men inte obehagligt sött. Frukt smakar det, ganska naturlig sådan också. Smaken kan närmast liknas med Fanta Strawberry som också är väldigt söt.

Vart hittar jag läskeblasken?
Vimto kan nog dyka upp i allt från kiosker till matbutiker, tillhör verkligen inte de vanligaste dryckerna.

Slutsats
Det är som sagt väldigt väldigt sött, lite för sött för min del. Fanta Srawberry är också riktigt riktigt söt men har en riktigt god och förtrollande smak till sig vid sidan av den extrema sötman. Vimto smakar vilda bär, ganska goda vilda bär, men sötman bedövar den goda smaken av bären alldeles för mycket. Om de bara kunde skruva ner sötman några steg så hade detta säkert varit mycket bättre. Men om man tycker om löjligt söta drickor så är detta säkert ambrosia för denne. Varför drickan är populär bland muslimer, framförallt under ramadan vet jag faktiskt inte, men så många muslimer kan väl inte ha fel? För mig dock så är detta en trea på betygskalan, det är bara alldeles för sött…

Slutbetyg:

Annons

3 reaktioner på ”Vimto – Original

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s