Vimto – Cherry

Standard

Vimto försöker piffa upp sin fruktiga dricka med lite körsbär, låt oss se om den kan mäta sig emot giganter som Dr. Pepper Cherry och Cherry-Coke

Hur smakar det?
Det smakar fruktigt, obestämt fruktigt. Det är riktigt sött, precis som originalet var och mina smaklökar blir mer och mer bedövade för varje klunk. Jag kan känna en svag svag eftersmak av körsbär, men den försvinner lätt bland den extrema sötman och smaken av obestämda frukter och bär. Förvisso är det riktigt sött men det är också helt okej i smaken, trotts den oerhörda sötman. Men sötman måste balanseras, detta är inget jag skulle vilja sitta och dricka utan att äta något, exempelvis salta pinnar eller chips kanske.

Vart hittar jag läskeblasken?
Vimto kan nog dyka upp i allt från kiosker till matbutiker, tillhör verkligen inte de vanligaste dryckerna.

Slutsats
Vimto Cherry följer mönstret som de andra vimto drickorna har, sött sött och mera sött, men med en svag eftersmak av körsbär. Om jag är sugen på en dricka som smakar körsbär så tar jag mig nog istället en burk med Dr. Pepper Cherry eller Cherry-coke. Om jag hade fått en bindel för ögat och fått dricka både denna cherry versionen och originalet är jag inte säker på om jag hade kunnat känna någon skillnad, så svag är smaken av körsbär.

Slutbetyg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s