Vimto – Light

Standard

Vimto är en dricka från 1908 och är väldigt populär under ramadan, men hur smakar light versionen?

Hur smakar det?
Först och främst så luktar det riktigt konstigt, det luktar av frukt, men frukt som kanske gått över sitt bäst före datum vilket inte direkt kan ses som någon bra start. Smaken är verkligen inte bättre, det smakar oerhört blaskigt/vattnigt, det smakar starkt av aspartamet och jag får en metallisk smak i munnen med varje klunk. Eftersmaken är av frukt och bär men den översköljs av aspartamet, som förstör hela drickan. Jag kämpar mig igenom burken och efter halva orkar jag inte mera, det blir till att hälla ut resten och skölja munnen med vatten. Detta är aspartam med vatten, inget annat.

Vart hittar jag läskeblasken?
Vimto kan nog dyka upp i allt från kiosker till matbutiker, tillhör verkligen inte de vanligaste dryckerna.

Slutsats
Vidrigt, riktigt vidrigt. Originalet med riktigt socker i smakade väldigt väldigt sött och det känns som att de har försökt uppnå samma sötma på artificiellt vis. Det är dessutom riktigt vattnigt ovanpå den starka koncentrationen av aspartam, det finns inget positivt att säga om denna läskeblasken, håll er långt borta!

Slutbetyg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s