Vimto – (Importerad)

Standard

Vimto är väldigt stort i muslimska länder så ett exemplar tappat i Saudiarabien kanske smakar annorlunda?

Hur smakar det?
Det påminner självklart om de Vimto drickorna som tappas på den europeiska marknaden, men den är lite lenare i smaken. Den smakar nästan identiskt till den Asiatiska Fanta Strawberry drickan, så om denna smakar jordgubbe eller om fanta strawberry smakar skogsbär det vet jag inte riktigt, men de är lika i smaken oavsett. En annan skillnad mellan denna Vimto drickan och de europeiska är att denna är lite tjockare i konsistensen, det är lite som att dricka oblandad saft och då inte bara för att den är lite mera trögflytande utan för att den även är så otroligt sockersöt. Jag tröttnade efter lite mer än halva burken, det är bara för sött för min smak.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna hittade jag i en asiatisk importbutik i Norge, du kan antagligen hitta några exemplar i butiker som importerar varor ifrån muslimska länder.

Slutsats
Jag vet inte om denna är godare än original Vimton, den är sjukt söt i smaken och ganska trögflytande. Nu vet jag inte heller om konsistensen berodde på just den burken jag hade fått tag på då jag bara hade ett exemplar. Men baserat på de olika versioner av Vimto jag druckit kan jag säga att denna, saudiarabiska versionen, är lite sötare och lite tjockare i konsistensen än den europeiska versionen. Det är inte direkt något jag skulle jaga runt efter att dricka, jag är inte ens säker på att jag skulle köpa ett exemplar till om jag såg en. Inte äckligt, inte gott, inte för mig.

slutbetyg

Annons

En reaktion på ”Vimto – (Importerad)

  1. tantmarit

    Men BURKEN är ju skit-cool, synd jag inte fick smaka… 😦
    Du får vänta med att smaka på rariteterna tills vi är i faggorna…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s