Cockta

Standard

En läskeblask från Slovenien med smak av Stenros-bär och elva olika örter, ganska märkligt men kanske är det gott?

Hur smakar det?
Lukten är oidentifierbar, jag har absolut ingen aning om vad jag skall karakterisera doften som. Smaken är ganska lätt att karakterisera dock: Inte gott! Huvudingrediensen skall tydligen vara de bär som kommer ifrån en växt kallad Stenros, de förväxlas ofta med nypon och är bägge rika i c-vitamin. Det står ingen stans om detta är en dricka fylld av nyttigheter men det smakar som om det vore fallet. Det smakar som någon form av ”bli-av-med-förkylningen-saft” som hippies skulle kunna tänkas dricka. Eftersmaken är sur och besk samtidigt som den är sliskig. Nej fy farao!

Vart hittar jag läskeblasken?
Funnen på City Gross i Jönköping men kan tänkas finnas i andra butiker också. Aldrig sett det på ICA eller Coop.

Slutsats
Nej, bara nej. Denna dricka finns i pyttesmå 0,25L flaskor och 1,5L flaskor, om du ser en och är nyfiken så yrkar jag dig att ta den lilla flaskan. Det smakar inte gott alls, det är inte så illa att det vrider sig i magen på mig men det är verkligen botten. Det finns bevisligen folk som tycker om drickan, den har funnits sedan 50-talet i Slovenien, men man måste kanske ha rätt kulturella bakgrund för att uppskatta den unika smaken.

Slutbetyg

Annons

4 reaktioner på ”Cockta

  1. tantmarit

    Vilken TUR då att vi INTE köpte 2×1½ l som vi tänkte först… 😐
    Då hade jag fått dricka upp det själv!?

  2. Massebasse Päronpung

    Cockta är inte för alla. Cockta kräver sin man eller kvinna och är inget för slentriandrinkarna. Cockta är ett medvetet val och en attityd. Drycken har lite av kultstatus bland svenska elektronmusiker. Personligen finner jag den utsökt. Det finns en sort som heter ”Rossa” och som smakar helt annorlunda. Den är syrligare och friskare i smaken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s