Hansen’s – Vanilla cola

Standard

Naturfriska Hansen’s läskar oss med en cola som smakar av vanilj från Madagaskar, låter exklusivt.

Hur smakar det?
Vaniljen är väldigt annorlunda jämfört med andra läskeblaskar som skall smaka av vanilj, den är inte på långa vägar lika potent som Vanilla coke. Sjävla vaniljen, som skall komma från Madagaskar, har faktiskt en annan sötma till sig än den vanilj jag är van vid från andra vaniljsmakande läskeblaskar. Den är lite ”blommigare” i smaken, känns friskare. Colan som de har använt som grund innan de slog i vaniljen är banal och oinspirerad, vilket gör att drickan inte smakar så mycket av något. Men inte så mycket smak betyder inte dåligt, det är trevligt att dricka och man blir inte sådär sötsliskig i munnen som vanilla coke ibland kan lämna en. Min största invändning är att den är så vansinnigt skummig! Den skummar mer än julmust/påskmust när man häller upp den i ett glas och tar man sig en klunk direkt ut burken fylls munnen av skum.

Vart hittar jag läskeblasken?
Hansen’s är en ganska vanlig dricka som många matbutiker importerar. Ta en titt bland importdrickorna i hyllorna så är chanserna goda att Hansen’s Vanilla cola finns där.

Slutsats
Nu smakar det inte så mycket av denna drickan, men det behöver inte betyda att det är dåligt. Många stör sig på den starka vaniljsmaken i Vanilla coke och då kan denna drickan vara ett alternativ. Jag tycker om Vanilla coke men även jag tröttnar efter andra burken, eftersom det smakar så väldigt mycket. Sedan kan det vara bara för att jag läste det på burken, men det känns som att det vaniljextrakt som de använder sig av är lite friskare än många andra varianter av vanilj. Allt som allt så är det en helt okej dricka. Det som drar ner den ifrån en fyra till en medioker trea är att själva colan smakar som någon sodastreamad cola och för att den är så vansinnigt skummig.  Men ta absolut och testa en burk eller två, du kanske får en ny favorit?

Slutbetyg
 

Annons

En reaktion på ”Hansen’s – Vanilla cola

  1. tantmarit

    Det låter som om man skulle kunna använda den och blanda med annat, kanske lite starkare saker? Stort/snyggt glad, isbitar, en citronskiva för att balansera sötman och något lite starkt i en varm sommarkväll…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s