Jolt Energy Drink – Power Cola

Standard

När Jolt Cola gick i konkurs 2009 grät jag och många av mina datanörd-bröder, dreamhack blev sig aldrig mera likt. Nu har Greys American store börjat sälja den del av Jolt som överlevde: Energidryckerna. Smaken som är först ut lovar dyrt och heligt att smaka som den klassiska jolten vi minns och älskar, låt oss se om de kan hålla detta löftet!

Hur smakar det?
Fylld av iver öppnar jag burken och luktar på drickan, min näsa borde nu fyllas av den härliga runda aromen av perfekt fyllig cola, men det luktar bara luft… vad i?! Jag tar mig min första klunk, min värld rasar, det smakar vatten. Jag tar mig en till klunk, håller vätskan länge i munnen för att ge smaklökarna en chans att hitta smakerna, och där är den, svagt i bakgrunden kan jag känna vad som påminner om Jolt Cola, vad kasst. Jag känner mig lurad! Här förväntade jag mig en fyllig, vuxen, cola som får Coca-cola och Pepsi att springa iväg med svansen mellan benen och istället får jag en vattnig ursäkt till cola. Håller du drickan en stund i munnen så smakar det cola, ja det gör det, men smaken som framträder går inte att jämföra med smaken av original Jolten. *sadface*

Vart hittar jag läskeblasken?
Du kan hitta den i butiker som köper in varor från Greys American store.

Slutsats
Har jag gjort denna drickan en stor orättvisa genom att sätta Jolten på en onåbar pedestal? Har mina nostalgiska smakminnen förpestat alla försök att återskapa Jolt? Det är fullt möjligt. Jolt Cola kanske smakade just så här vattnigt? Nej, det vägrar jag tro! Jag minns Jolt Cola som en läskeblask fylld av smak, vuxen cola smak och en väldans massa socker. Efter två-tre burkar så ville man ha ett glas vatten för att skölja bort den sockriga beläggningen för att sedan öppna en fjärde burk med Jolt. Jag får inte alls samma känsla av denna drickan, det smakar vattnigt och även om det finns en smak av cola som kommer fram om man låter smaklökarna  jobba lite så finns det andra energidrycker med smak av cola som levererar bättre. Som X-Ray Cola. Summa summarum blir att en person som mig, som växt upp med kulturen kring LAN och Jolt Cola, antagligen kommer bli oerhört besviken av denna misslyckade hyllning till en av världens mest välsmakande cola-drickor. Besvikelse.

Slutbetyg:
 

Annons

16 reaktioner på ”Jolt Energy Drink – Power Cola

 1. tantmarit

  Så som JAG mins Jolten, så var det just att den smakade FÖR sött och FÖR mycket, därför gillade jag den aldrig!
  Så jag tror inte att du minns fel, utan detta är inget att hänga i granen låter det som!?
  Tycker i alla fall att du ger förvånansvärt bra betyg, ett sentimentalt betyg kanske? 😉

  • krillelille

   Bra och bra betyg, tre är ju mediokert, varken bra eller dåligt. Drickan smakar inte illa, den smakar bara inte speciellt mycket. Hade det varit ett sentimentalt betyg hade den fått en fyra, det finns tyvärr inget mer sentimentalt med denna drickan mer än namnet… *suck*

 2. Jakob Krabbe

  Din text återspeglar 100% besvikelse och det stämmer inte överens med det generösa betyget! En etta, max!! Eller ett streck, om det alternativet finns.

  Antingen sänker du betyget eller skriver om texten…

  ***
  För övrigt vill jag tacka för fin och seriös hemsida!! 🙂
  ”Alla fattar mat”, sa min vän… Lycka till!! 🙂

  • krillelille

   Jag förstår förvirringen kring texten och betyget men låt mig göra ett försök till att förklara:

   Jag försöker göra mina recensioner så objektiva som det bara går och inte väga in mina personliga åsikter kring ett varumärke. Jag var personligen besviken på drickan, ja, men det betyder inte att den måste ha en etta i betyg eftersom smaken på drickan inte rättfärdigar ett såpass lågt betyg.

   Drickor som får låga betyg får det eftersom de smakar apa. Smakar det kemiskt eller bara rentav fel så åker det ner i betygskalan endast pga detta och inget annat.

   Jolten må ha varit en besvikelse, men den smakade inte illa, den smakade bara inte vad jag ville att den skulle göra.

   Jag har ett avsnitt i min F.A.Q som förklarar lite mera vad mina betyg innebär 🙂

   Tack för komplimangerna om sidan!! *bockar och bugar*

 3. naggan

  du borde köpa in den jolt som dom säljer i tyskland, ska vara samma gammla vanliga jolt men den heter volt istället. pga upphovsrätt.

 4. Humes

  Jag hittade den här jolt energy drycken på ica maxi och blev också helt exalterad så jag köpte. Smakade den nu och blev grymt besviken. Så jag delar din uppfattning helt.
  Jag skulle vilja se en recension av X-Cola som man kan köpa på hemköp. Den är iaf det närmaste jolt cola jag har kommit sen de la ner.

  Skön sida! Den här ska jag hålla ett öga på 😉

 5. Monster-Sebbe

  Om de inte hade fumlat på receptet o slängt in taurin, guarana, ginseng, etc, etc, o bara gått efter orginalet hade det lyckats (igen). Tänkt på att testa jolt blue bolt btw, krillelille?

 6. Hata Jolt!

  Jag HATAR nya Jolt!! Hata hata hata hata! osv..
  Köp inte! Min kväll är förstörd!

  SKulle ha läst din recension innan jag köpte skiten idag 😦

 7. Vilken av alla dagens energidrycker är MEST lik den gamla hederliga jolt colan som jag drack massor av på 90-talet? Jag har hört av olika personer att olika sorter är mest lik.. men antar för att alla har olika smak och tycke.
  Lite förvirrande för en själv som inte testat dom nya varianterna. Tänkte jag skulle beställa hem lite olika o ha lite energidrycksprovning. Men inget slår ju själva originalet från förr. Framförallt inte X2-versionen.

  • Krille

   Den ”energidryck” som mest liknar den gamla hederliga Jolten är en dricka under namnet Volt, som finns recenserad här. Det är egentligen samma gamla cola fast under ett annat namn. Samma företag i Tyskland som gjorde Jolt gör numera Volt.

 8. Anton Larsson

  Jag var tidigare en rejäl joltfantast. Det närmaste joltsmaken jag kommit är den tyska Fritz Cola. Den smakar inte jolt, men i alla fall det närmaste jag kommit som sagt. Annars är den jävligt god också.

  • orfeous

   Joltfantast även jag sen början av 90-talet. Det kommer aldrig att tillverkas någon uppföljare som smakar likadant. Jolt var en once in a lifetime dryck. Tråkigt tycker jag för den var sjukt god och gav en rejäl kick.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s