Apotekarnes Julmust

Standard

Behövs det egentligen någon introduktion? När man tänker julmust tänker de flesta Apotekarnes, men är den verkligen så god?

Hur smakar det?
Det är svårt att skriva något annat än att det smakar just, must, julmust. Smaken är ganska trevlig, det är en ganska söt julmust dock, inte så ”mustig” i smaken. Eftersmaken hänger kvar en kort stund och ger mersmak. Smaken av julmust passar ypperligt till mat, något vi kan tacka den milda smaken av malt och humle för. Smaken av just malt och humle är ganska anonym, den finns där, men träder inte fram så mycket. En helt okej julmust som inte har några höga berg eller djupa dalar, det är precis vad man förväntar sig, lagom. Skummet måste nämnas och om det kan sägas; att varnings meddelandet stämmer, skakar du om den lär det skumma över.

Vart hittar jag läskeblasken?
Frågan är snarare vart hittar du den inte under juletider?

Slutsats
Apotekarnes julmust är en klassiker, den smakar så som vi förväntar oss att julmust skall smaka, inga överraskningar här inte och den är därför lite tråkig. När det gäller blindtester av julmust så brukar Apotekarnes dock hamna väldigt långt ner, nära botten, av nästan alla tester. Mycket av smaken sitter i den nostalgin vi alla får när vi ser den välkända etiketten, vilket är lite orättvist emot andra julmustar. Själv anser jag att drickan är värd att hamna i mitten, en trea får den i betyg eftersom den levererar precis det den skall, varken mer, varken mindre.

Slutbetyg
 

Annons

3 reaktioner på ”Apotekarnes Julmust

    • krillelille

      Nämen, tack för den välartikulerade åsikten! När jag var i din ålder så tyckte jag också att Apotekarnes julmust var hur god som helst. Det är en del i mognadsprocessen.

  1. Roland Dahlström

    Var tog 33 cl och 1/2 l Påskmust light vägen ?? Det påstås på affären Idre Att light slutats produceras ?? Kan det vara sant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s