Nygårda julmust

Standard

En julmust sort som är nästan lika vanlig som apotekarnes julmust med en nästan lika mysig etikett, men hur smakar det?

Hur smakar läskeblasken?
Jämförd direkt med en klunk av Apotekarnes kan det konstateras att Nygårda är en mildare julmust, den är inte lika ”potent” i julmustsmaken, men detta behöver inte betyda att det är dåligt. Musten har en väldigt behaglig sötma till sig, där apotekarnes sötma snabbt blev klibbig fortsätter denna musten att vara len i smaken. Något som hjälper upplevelsen något alldeles enormt är att Nygårda inte skummar ens i närheten lika mycket som Apotekarnes julmust gör, vilket gör den lättare att dricka eftersom man får munnen fylld av en härligt len julmust istället för 70% skum. Eftersmaken är även den mild och trevlig, den hänger kvar tillräckligt länge samt ger mersmak. En väldigt fin julmust, dock skulle jag personligen gärna ha lite mera smak av ”must” dvs humle/malt.

Vart hittar jag läskeblasken?
Den bör finnas i de flesta butiker i juletid

Slutsats
När man jämför direkt med en annan julmust så känner man verkligen smakskillnaden. Där apoptekarnes har en lite mörkare smak har nygårda en lite mera lättsam smak av must. Nygårda passar lätt alla, oavsett ålder, men i och med att smaken av malt/humle inte är så framträdande så passar den nog väldigt bra till de lite yngre kring julbordet. Hur som helst, en riktig goding.

Slutbetyg
 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s