Grebbestad Julmust

Standard

Ifrån den bohuslänska kusten kommer en julmust i en klassiskt brun glasflaska, låt oss se hur grebbestads julmust mäter sig med de andra mustarna på marknaden

Hur smakar det?
Först och främst lukten, den är nästintill identisk med Apotekarnes julmust, det luktar med andra ord riktigt lovande och inbjudande. Själva smaken kan mest beskrivas som en lite vattnigare version av Apotekarnes julmust, den har mera smak av malt än de flesta andra julmustarna på marknaden. Eftersmaken är dock väldigt kort och hänger inte kvar över huvudtaget, lite vattnigt är det allt, vilket är ganska så besvikande efter att man känt den underbara doften. Väldigt lättdrucken dock då den bara slinker ner genom svalget, skummar inte lika frenetiskt som Apotekarnes julmust gör.

Vart hittar jag läskeblasken?
Inte lika vanlig som exempelvis Apotekarnes men den finns för det mesta att få tag på i en välsorterad matbutik.

Slutsats
Om det bara hade fortsatt på samma sätt som det började, med lukten, så hade detta varit en kanon till julmust. Men där Apotekarnes smakar för mycket smakar denna för lite och man känner sig lite dragen vid näsan efteråt. Även om den är lite urvattnad i smaken betyder inte det att den är blaskig, det är fortfarande en väldigt god julmust med behaglig sötma och trevligt skum. Ett plus är att den endast säljs i de bruna glasflaskorna, det ger en känsla av kvalitet, samma gäller etiketten som ser gammaldags och hemtrevlig ut. Ett hårstrå bättre än Apotekarnes men fortfarande en trea i betyg.

Slutbetyg
 

Annons

2 reaktioner på ”Grebbestad Julmust

    • krillelille

      Misstänker att jag varit ”etiketts partisk” som många andra är med Apotekarnes var jag med Grebbestads. Men ”ny” favorit är på G!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s