Nygårda Ekfatslagrad Julmust

Standard

Ifrån Nygårda kommer denna vuxnare julmust som har en väldigt liten men trogen skara följeslagare

Hur smakar det?
Det smakar julmust som har hår på bröstet, det är lite rökigt och väldigt mycket smak. Sötman är inte direkt märkbar då den försvinner in i den underbara smaken av rökta ekfat. Sluter jag ögonen och låter julmusten slingra sig runt mina smaklökar kan jag verkligen se ekfaten framför mig. Den luktar helt gudomligt gott, luktar precis såsom en must skall göra och till skillnad ifrån andra julmustar så smakar det lika mycket som det luktar. Den är rund och len, inga sticksiga eller beska eftersmaker här inte, perfektion.

Vart hittar jag läskeblasken?
På etiketten står det att den är i begränsad upplaga, men det är all julmust, men denna kanske kan vara lite svårare att hitta. Fast å andra sidan, den speciella smaken gör att de flaskor butiken köpt in nog kommer stå ett tag. Bör finnas hos välsorterade matbutiker i hela riket.

Slutsats
Att göra smaktester av läskeblaskar är nästan omöjligt att göra vetenskapligt, det kommer bli en väldigt personlig åsikt som framkommer i recensionen, så även i denna. Personligen är jag mycket förtjust i vissa sorters Whisky samt mörkt öl, vilket jag antar är en bidragande orsak till varför jag uppskattar denna såpass mycket som jag gör. Den väldigt mörka, vuxna smaken, passar mig alldeles ypperligt. Många andra har problem med smaken, de vill ha en lite sötare dricka, så bli inte arga på mig om mitt betyg av julmusten inte stämmer överens med din uppfattning. Det är inte en julmust som man sitter och hinkar i sig på samma vis som många hinkar i sig Apotekarnes, utan en julmust som du sitter och smuttar på lite då och då för att ge smaklökarna en riktig upplevelse. Att sitta med en skiva vörtbröd med skinka och senap på samt en Nygårda Ekfatslagrad Julmust i näven, ja det är jul det!

Slutbetyg
 

Annons

3 reaktioner på ”Nygårda Ekfatslagrad Julmust

 1. Se där ja!
  Faktum är att Nygårda ekfatslagrad julmust var den julmust med högst betyg som slogs ut redan i gruppspelet hos mig. Totalpoängen hade räckt till att ta sig vidare från fem av åtta grupper, så vi kan väl skylla på otur med lottningen…

  • krillelille

   Ja det var oturligt för denna eminenta must, men förhoppningsvis så är mitt 5/5 betyg lite plåster på såren för Nygårda ^^

   Skall ta mig till bolaget snarast och inhandla den musten som finns där, verkar vara en väldigt intressant julmust. Tack för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s