Trio Julebrus

Standard

Min barndoms julebrus ifrån hemtrakterna i Norge och den enda julebrusen med smak av apelsin, låt oss se om nostalgin räcker till för ett toppbetyg

Hur smakar det?
Om man är van vid de vanligare sorterna på julebrus, hallon och fruktchampagne, så kommer man bli förvirrad av denna apelsinsmakande julebrus. Det smakar ganska fylligt av apelsin, ganska söt i smaken på gränsen till sliskig, inte lika frisk som många andra läskeblaskar med smak av apelsin. Eftersmaken hänger kvar länge och väl, vilket är trevligt, men sötman ger lite av en beläggning på tungan och dövar smaklökarna efter en stund. Passar dock väldigt bra till julmaten precis som julebrusen som smakar fruktchampagne.

Vart hittar jag läskeblasken?
Här blir det genast svårare, den finns endast väldigt lokalt i telemark, det tog flera olika butiker innan den slutligen hittades på en bensinmack ute på vischan.

Slutsats
Jag är nog lite partisk, för detta var den julebrus jag fick som liten pojk i Norge, men det är faktiskt en välsmakande julebrus som vinner poäng eftersom den inte har de lite mera etablerade julebrus smakerna. Den är som sagt inte lika uppfriskande som andra apelsinsmakande läskeblaskar, ex Orangina, utan ganska söt i smaken. Men är den lika god som fruktchampagne julebrusen? Nej, inte riktigt, men det är fortfarande väldigt gott och nostalgiskt.

Slutbetyg
 

Annons

2 reaktioner på ”Trio Julebrus

  1. tantmarit

    Okej, jag erkänner, jag är JÄTTEPARTISKT och inte alls objektiv när jag säger att för MIG är detta Julebrus NR:1.
    Punkt slut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s