Arendals Julebrus

Standard

Oslo bryggeriet Ringnes (som äger varumärket/receptet Arendals) levererar en julebrus med en munter tomte på etiketten och en smak av fruktchampagne

Hur smakar det?
Vid en första provsmakning verkar det lovande, klassisk fruktchampagne smak och man tar sig genast en klunk till, men då börjar det hända något. Den alldeles nyss så trevliga smaken har ändrat karaktär, det börjar smaka lite av vanilj mitt i det hela, något oväntat och lite fel. När vaniljsmaken har lagt sig kommer eftersmaken, som även den först är väldigt trevlig men som efter en kort stund ändrar karaktär. Nu känns det som att jag har druckit flädersaft, lite strävt, utan den uppfriskande effekten som fläder har. Slutresultatet blir att man dricker upp utan att varken vara äcklad eller överförtjust, man är mest förvirrad.

Vart hittar jag läskeblasken?
Ringnes är ett stort bryggeri i Norge och man bör därför kunna hitta julebrusen i de flesta butiker i juletid.

Slutsats
Efter den första klunken var jag nästan säker på att detta skulle bli en stark fyra, kanske även en femma, men efter att man känt av diverse eftersmaker och nyanser ändras uppfattningen om drickan. Jämfört med de andra julebrusarna som smakar av fruktchampagne så har denna ingen chans. Om du kommer till en butik med julebrus och du har andra valmöjligheter än Arendal så skulle jag råda att satsa på den andra drickan. Men finner du endast Arendal på dina resor så kan ett inköp vara väl värt för att släcka törsten.

Slutbetyg
 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s