Sunkist – Orange

Standard

Sunkist Orange är den populäraste apelsinläsken i staterna, samtidigt som den blivit utsedd till en av de sämsta läskedryckerna i staterna, hur går detta ihop?

Hur smakar det?
Det luktar mycket av apelsin, men inte någon kemisk sådan, men inte heller en naturlig sådan som exempelvis God Morgon Apelsin juice, trevlig doft dock. Smaken är ganska mild, inte någon överdominant smak av apelsin och inte heller något överväldigande sötma, ganska uppfriskande faktiskt. Fanta har enligt mig en tendens att bli lite väl mycket socker i smaken och inte speciellt uppfriskande, här levererar Sunkist Orange istället en mer uppfriskande känsla. Burken tog slut ganska fort och jag hade nog faktiskt gärna kunnat tänka mig en burk till, något jag inte skulle kunna säga om Fanta.

Vart hittar jag läskeblasken?
Kan finnas lite här och var, det är en importerad läskeblask, just detta exemplar hittades uppe vid riksgränsen till Norge.

Slutsats
Jag brukar inte ha höga förhoppningar när det gäller läskeblaskar som skall smaka apelsin, för det mesta är det aldeles för syrligt eller för sötsliskigt för min smak. Men Sunkist överraskade faktiskt och jag tyckte väldigt mycket om drickan. Visst, den var sockersöt, men av någon anledning så märktes det inte så mycket på drickan. Tidningen Mens Health har ett år korat denna dricka som en av de värsta sakerna man kan dricka, inte för dess smak, utan för att den innehåller lika mycket socker som sex stycken ”Oreo ice cream sandwiches” vilket jag antar är kanske 5-6st GB Sandwich. Så speciellt nyttigt är det kanske inte, men det var ganska gott faktiskt.

Slutbetyg
 

Annons

En reaktion på ”Sunkist – Orange

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s