Volt Cola

Standard

Jolten har återuppstått, fast med ett V istället för ett J, låt oss se om det är samma goda smak eller om de bytt ut den också

Hur smakar det?
Nu minns jag inte den exakta smaken av forna Jolt Cola, senast jag drack en var på Dreamhack 2008 och då var den ljummen. Att det smakar av Cola är självklart, men smaken är en ganska så rund och len sådan, ingen uppfriskande citrus här av citronsyran, det är en väldigt söt dricka. Ibland får drickan nyanser av att smaka som isglass med colasmak, något jag har svårt för, men dessa nyanser är kortvariga och snabbt så lindas dina smaklökar in i den oerhört lena colasmaken. Det är som sagt en ganska så sockrig cola, mycket sötare i smaken än Coca-cola som har en lite friskare smak, denna colan är ”tyngre” i sin karaktär. Men även om man känner att drickan är ganska så sockersöt så lyckades jag utan problem halsa i mig halva burken utan att känna att min mun hade en tjock beläggning av socker. Eftersmaken hänger kvar länge och väl, den avtar gradvis och ger mersmak.

Vart hittar jag läskeblasken?
Volt Cola finns idag i de flesta välsorterade matbutiker och på importörens webbshop

Slutsats
Jolt gick i konkurs 2009 och Dreamhack var sig aldrig likt igen, nu kanske det är ändring på detta? Volt är gjort av samma företag som gjorde Jolt Cola som sedan importerades av Åbro bryggerier, så det är mer eller mindre samma dricka. Jag var väldigt exalterad när jag fick tag i drickan, lika exalterad som jag var när jag öppnade mig en burk av den nya Jolt Colan och där blev jag riktigt besviken. Jag var förberedd på att bli minst lika besviken även denna gången men blev positivt överraskad och förbannade det faktum att jag endast hade en enda burk och att jag inte sett någon matbutik i närheten som har Volt cola i sina hyllor. Jag yrkar er alla att ta kontakt med sin lokala butik och föreslå att de tar in Volt cola på prov och sedan så köper ni så mycket ni bara kan! Låt inte denna legend till energicola försvinna ännu en gång! Jolt är död, länge leva Volt!

Slutbetyg
 

Annons

4 reaktioner på ”Volt Cola

 1. Christian

  Är detta något skämt?
  Volt Cola låter som någon som försökt härma Jolt, men Jolten är tillbaka med sitt riktiga namn – dock lanserad som energidryck nu.

  Det är Gray’s American Stores som kör Jolten, inget annat..
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/grays/pressrelease/view/gray-s-american-stores-foerser-marknaden-med-jolt-igen-647710

  Där finns även bild på hur den ser ut – och jag har den hemma 😉

  ICA Focus i Göteborg har den hemma, kan tänka mig att några fler fått hem den också..

  • krillelille

   Jupp det stämmer att någon ”försökt härma” jolt men det är inte Volt utan Jolt som försökt härma.

   Volt tillverkas av samma Tyska företag som tillverkade original Jolten ända fram till konkursen 2009, allt de har gjort med receptet är att de har lagt till mera koffein i drickan så nu har Volt lika mycket koffein i sig som en Red bull.

   Varumärket Jolt köptes upp av en underleverantör till original Jolt bewerages i staterna och fortsatte göra de redan etablerade energidryckerna, men de hade inte rättigheterna till den originella Jolt Colan.

   Den Jolt som nu kommit till Sverige, via bland annat Greys American Stores (finns en annan leverantör också, mins dock inte namnet just nu) har jag faktiskt redan testat och att kalla den för Jolt Cola är en skymf
   https://laskeblask.se/2011/09/15/jolt-energy-drink-power-cola/

   Volt Cola är i själ och smak Jolt Cola, bara under ett snarlikt namn och en snarlik design så att folk skall veta vad det är. Av upphuvsrättsmässiga skäl kan de inte döpa drickan till Jolt Cola nu för tiden. Volt Cola importeras i dagsläget av Rodex AB.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s