Jolly Cola

Standard

En Dansk veteran på cola marknaden som föddes 1959 och som kan stoltsera med att den under många år sålde betydligt bättre än coca-cola. Storhetstiden är dock förbi men nya vindar blåser starkt, kanske dags för comeback?

Hur smakar det?
Det första som slår mig när korken skruvats väck är att denna colan luktar mer eller mindre identiskt till den gamla klassiska Jolt Colan och smaken är inte långt där ifrån heller. Det smakar lite ”mörkt” lite mera stomme i cola smaken här än i exempelvis coca-cola. Då drickan helt saknar citronsyra så är den inte lika frisk i smaken som vissa andra color, men den känns inte tung eller sliskig att dricka, den är len och välsmakande. Kolsyran är även den mild och behaglig med lena små bubblor som dansar runt i munnen och bidrar till att ge mersmak. Eftersmaken är av kolaböna och hänger kvar tillräckligt länge för att få en att sukta efter en klunk till. Skall man likna smaken vid något så smakar det som den där sörjan som blir i botten av en Calippo Cola strut, som vi alla vet är oerhört delikat.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna hittar du i Danmark, dock är det inte så lätt att hitta, denna hittades i en obskyr liten butik på Jylland. Obekräftade rapporter säger att vissa ”Pölsemannen” hak ibland har en flaska eller två.

Slutsats
Det märks att colorna av den gamla skolan, som Jolly Cola och Cuba Cola, har en starkare karaktär av kolaböna än vad många andra moderna color har. Det är inte lika uppfriskande som ett kallt glas med exempelvis coca-cola men det är förbannat gott. En underbar cola som jag verkligen inte hoppas går ur tiden tack vare Coca-colas och Pepsis framfart i världen, vi måste värna om våra gamla goda läskeblaskar och inte låta dem dö ut. Om du befinner dig i Danmark så håll gärna utkik efter en Jolly Cola, jag lovar dig att du kommer få en smakupplevelse utöver det normala.

Slutbetyg
 

Annons

4 reaktioner på ”Jolly Cola

 1. tantmarit

  Hmmm, det låter som om den fungerar att serveras så som JAG gillar att dricka Cola, i ett stort glas med mycket is och några skivor citron i…
  Mumsigt.
  Då vet jag vad jag skall köpa när vi kommer till Jylland nästa gång!

  • krillelille

   Åh gud nej, inte förstöra en god dricka med citron. Alla andra cola-drycker har citronsyra i sig, varför omvandla denna så den smakar som resten av dem?

 2. Markus

  Denna finns på alla aldi butiker och på dem flesta kiwi butiker. Har även sett den på netto, kvickly och rema 1000. Men om du vill vara säker så åk till aldi dem har alltid den i sortimentet sortimentet. Är i Danmark just nu och njuter av den underbara drickan. (köpt på aldi)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s