Magic

Standard

Magic var den första energidrycken jag någonsin såg i Sverige, långt före red bull och battery, tyckte inte om den då men kanske har smaken förändrats?

Hur smakar det?
Väldigt säregen doft, jag kan inte riktigt identifiera den, det är en söt doft men med något annat inslag som påminner mig om hur det kan lukta på Byggmax. När jag tar mig en första klunk och tittar på burken så är det uppenbart vad det både smakar och doftar: Ginseng. Det smakar ganska så starkt av ginseng men med en väldigt söt eftersmak, dock helt utan det där syrliga som annars associeras med energidrycker. Efter ett par klunkar känner jag hur varje munfull gör min tunga strävare och strävare, en märklig effekt. Detta är definitivt inte en läskeblask med dålig smak, den är bara annorlunda, man måste verkligen gilla ginseng för att det skall gå att dricka. Jag älskar kanske inte ginseng men jag står ut med det, guaranan som finns i står nog för sötman för den går verkligen inte att identifiera i allt ginsengande.

Vart hittar jag läskeblasken?
Förr i tiden fanns den överallt, nu har jag endast sett den på coop, där denna burken införskaffades.

Slutsats
Som inledningen säger så var detta den första energidrickan jag någonsin såg i Sverige, men när Battery och sedan Red Bull tågade in så försvann drickan ifrån hyllorna på ICA. 2011 så återlanserades drycken och skulle då få en ny social stämpel eftersom de ansåg att energidrycker inte dracks i sociala sammanhang… Vänta va?! Red Bull vodka är en klassiker på förfesterna och ute på krogen och när jag brukar sätta mig ner med de andra nördiga gubbarna för att spela lite dataspel så åker energidryckerna genast fram.  Nåväl, detta skall egentligen handla om själva smaken och inte deras ideologi, om smaken kan sägas att den är speciell, väldigt speciell. Jag har då aldrig stött på en energidryck som har en så stark smak av ginseng, man måste verkligen tycka om denna lilla ört för att man skall tycka om drickan. Min personlig åsikt är: går an att dricka men är inget jag skulle köpa igen, bjuds jag på en burk tar jag emot den. Men själva layoten på burken är tjusig, alltid något.

Slutbetyg
 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s