Fanta – Strawberry and Kiwi

Standard

Fanta kommer med en somrig limited edition dricka med smak av Jordgubbe och Kiwi, jag gillar kiwi

Hur smakar det?
Detta är faktiskt lite utav en utmaning, det var inte direkt som att jag tog mig en klunk och tänkte ”Oj! Jordgubbe och Kiwi!”. Nej en första klunk fick mig att tänka på blodgrape med socker, sedan ångrade jag mig och tänkte ”melon?”. Ett par klunkar senare och jag kämpade med att förstå vart jordgubben hade tagit vägen, visst luktar det något sött som påminner om jordgubbar, men speciellt klockrent är det knappast. Jag har druckit Fanta Strawberry och den oerhörda sötman som finns i den drickan återfinns inte här, detta är kanske 20% så sött som den asiatiska Fanta Strawberry, så jag antar att detta har blivit anpassat för Europeiska  smaklökar. När man pausar ifrån drickandet en stund så kommer en ganska tydlig eftersmak av kiwi smygandes, ni vet hur lite ”sticksig” och syrlig man blir i munnen efter en kiwi? Just den känslan och smaken dyker upp efter kanske en halvminut eller så, vilket är lite roligt men knappast en smaksensation. Jag har faktiskt lyckats identifera precis vad detta smakar som: Det smakar som den standardiserade bålen du får när du kommer på kalas/förfester/party och annat som kräver något lättdrucket med lite frukt i. Det smakar med andra ord som att någon blandat bål efter ett recept i ICA kurriren men inte fått till balansen mellan fruktsoda, vitt vin och bob jordgubbsaft och sedan slängt i lite frysta jordgubbar och skivor av stjärnfrukt, med andra ord: Svenssonbål.

Vart hittar jag läskeblasken?
Läskeblasken finns just nu absolut överallt, men limited edition innebär att den antagligen kommer försvinna till hösten.

Slutsats
Okej, fruktbål, det är så det smakar, men är det bra eller dåligt? Vi har alla sprungit på denna typen av fruktbål med lite olika variationer av flytande frukter, är du en person som genast utropar ”BÅL!” tar en plastmugg och hinkar upp tills inte ens en milliliter till får plats i glaset, så kommer du antagligen tycka att detta är ambrosia och du kommer få ångest den dagen drickan försvinner, varpå du startar en Facebook grupp för att återinföra den. Är du som mig dock och blir påtvingad en plastmugg med denna mediokra dricka varpå du (som den goda gäst du är) lätt smuttar på drickan, ler och ger ifrån dig något belåtet läte (för att inte förolämpa värdinnan) och så fort värdinnan vänder ryggen till försöker du hitta ett handfat eller en blomma att vattna, så kommer du inte vara speciellt förtjust i denna fruktbåliga läskeblask.  Inte speciellt gott, inte speciellt äckligt, bara väldigt mediokert.

Slutbetyg
 

Annons

4 reaktioner på ”Fanta – Strawberry and Kiwi

 1. Suddisen

  Mediokert är bra beskrivet. Mina smaklökar kom aldrig längre än till blodgrape. Inget jag rusar till affären för att inhandla.

 2. tantmarit

  Hahaha, vilken rolig beskrivning!
  jag vet/ser för mig PRECIS det du syftar på, höhö.
  NÄ, om man nu måste ha bål, och det får man GÄRNA ha, då skall den blandas med KÄRLEK, OMSORG och lagom mycket ALKOHOL så att det känns att man dricker något ”riktigt” och inte bara ”vi slängde vad vi hittade i kylskåpet/frysen i en stor skål” dricka.
  SKÅL.

 3. JJ

  Den smakar syrlig vattenmelon ja, med lite kiwi antydan men denna köper jag inte igen!
  Och den är aspartam söt, sötningsmedel söt, usch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s