Mirinda – Strawberry

Standard

Populära mirinda visar upp en sockersöt blandning med smak av jordgubbe, kan den måhända mäta sig med Fanta Strawberry?

Hur smakar det?
Det luktar inte direkt jordgubbar, luktar bara sockersöta blommor, den första doften jag tänker på är kemiskt framställd lavendel. När jag tar mig första klunken så översköljs mina smaklökar av generisk högkoncentrerad sockersliskig läskeblask, den oerhörda mängden sötma maskerar genast minsta lilla förnimmelse av jordgubbssmak. Fanta Strawberry har mycket gemensamt med denna läskeblasken, men där stod man ut med sötman hela burken ut, här ångrar jag genast min första klunk. Efter ett par munfullar blev hela munnen genast bedövad av sötman, det började nästan sticka i munnen av den oerhörda mängden sötma, väldigt obehagligt. Efter kanske 3-4 klunkar fick jag springa till köket och skölja munnen med vatten eftersom det kändes som att sötman höll på att fräta hål på både emalj och vävnad.

Vart hittar jag läskeblasken?
Populär i asien (denna köptes i Thailand) men varumärket ägs av Pepsi, finns bland annat i staterna och vissa europeiska länder. Störst chans är att hitta dem i en asiatisk importbutik eller i Asien om du är ute och reser.

Slutsats
En dricka som påminner om Fanta Strawberry men som drar på alldeles för mycket med sockret, det hela blir en väldigt otrevlig upplevelse och jag tror faktiskt att det är såhär diabetes smakar. Fantan har jag faktiskt köpt vid två andra tillfällen och druckit med ett leende på läpparna, denna skulle jag inte testa igen även om jag fick betalt. Mirinda landar verkligen med ansiktet i asfalten med denna drickan och jag kan verkligen inte rekommendera läskeblasken eftersom jag är orolig för mina läsares tänder och hälsa.

Slutbetyg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s