Celsius Cola

Standard

En cola i läskeblaskserien Celsius, den skall enligt burken vara fylld av bra vitaminer och vara bra för dig innan du går på ett träningspass

Hur smakar det?
Kort sagt: Väldigt vattnigt. Det smakar av grönt te blandat med cola, precis som det står på burken, men resultatet blir inte speciellt roligt. Det påminner lite om colan du kan ta när du köper mat på IKEA, sirap blandat cirka 30/70 med vatten. Den är sockerfri men de kunde inte motstå frestelsen att blanda i det ökända sötningsmedlet sucralos, sötningsmedlet som coca-cola så berömt introducerade i coca-cola light för ett par år sedan som i sin tur resulterade i att ingen köpte lighten eftersom det smakade blä. Vattnigt och med ett vidrigt sötningsmedel, inte ett recept för framgång om du frågar mig.

Vart hittar jag läskeblasken?
Finns att köpa i de flesta matvarubutiker.

Slutsats
Jag förväntade mig faktiskt lite mera smak av cola, jag läste mig till ingrediensen ”Ingefära extrakt” och tankarna fördes genast till de lite mera ”gourmet-aktiga” drickorna såsom Boylan cola & Curiosity Cola, men ack nej, detta var bara blask. En sak som dock är värd att nämna är att denna drickan faktiskt är en energidryck, även om det inte står någonstans på burken. På skylten i butiken salufördes den som att den var nyttig pga sina vitaminer och ett bra tillskott för den aktiva personen, men egentligen borde det ha stått att det är en ren och skär energidryck med lite extra vitaminer i sig. Colan innehåller nämligen hela 56mg/100ml med koffein, red bull innehåller ”endast” 32mg/100ml koffein. Celsius Cola innehåller dessutom taurin, ett ämne som energidrycker brukar inkludera eftersom det är ett ämne som påverkar synapserna i hjärnan så du får en uppiggande effekt, de anger inte mängden taurin i drickan. Så en dricka som smakar vattnig cola men som gör dig mycket piggare än en Red bull, kanske värt det? Men som sagt, se upp med drickan om du är det minsta känslig för koffein.

Slutbetyg
 

Annons

2 reaktioner på ”Celsius Cola

  1. tantmarit

    FY vad fuskigt, det låter som falsk marknadsföring att INTE uppge att det är en energidryck! 😦 jag menar, på så vis kan man lura både barn, vuxna och handlaren att tro att det ”bara” är en vanlig läsk och komma undan med ålderskontroll osv.
    NÄ, jag tänker INTE köpa den!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s