9 Springe Cola

Standard

En mystisk läskeblask ifrån de östra delarna av Tyskland, en cola med smak av citrus, vad ovanligt…

Hur smakar det?
Påminner lite i doften av Vita Cola , en blandning av mandarin/citrus/cola. Smakar bara syrligt, nästan precis som Vita Cola, jag börjar undra om det faktisnt inte är samma dricka bara under annat märke… Att skriva cola på är falsk marknadsföring, det finns inte minsta förnimmelse till colasmak i drickan över huvudtaget. Allt jag känner är den dominerande smaken av citrus, galet syrlig citrus. Det finns inget annat att säga om den, svartfärgad citrusdricka.

Vart hittar jag läskeblasken?
Den finns att köpa i de östra delarna av Tyskland

Slutsats
Det sägs att 9 Springe Cola är resterna av en cola som fanns i östtyskland  under kalla kriget, efter att järnridån gick upp försvann drickan ganska snabbt och ersattes av Vita cola. Men det sägs även att 9 Springe Cola görs av någon liten filial till bryggeriet som gör Vita cola, så min misstanke om att det är samma dricka bara under annat namn stämmer antagligen. Men vad som skiljer de båda drickorna åt är att Vita Cola är drickbar, inte trevlig att dricka men det går. 9 Springe Cola å andra sidan smakar så otroligt syrligt att en klunk är mer än nog, nog den vidrigaste colan jag någonsin druckit och ligger på samma nivå som Cariba Cola.

Slutbetyg

Annons

2 reaktioner på ”9 Springe Cola

  1. Axel Ek

    Jag drack Spring cola i sommras. Jag köppte den på en liten kiosk utanför ett tågmuseum utanför Erfurt i östra tyskland. Min mamma sa att hon drack den när hon var liten. Jag tycker den var god och smakrik av svag sitrus. En bra uppfriskare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s