Celsius – Citron/Lime

Standard

En dricka i läskeblaskserien Celsius, den skall enligt burken vara fylld av bra vitaminer och vara bra för dig innan du går på ett träningspass

Hur smakar det?
Det första man möts av är en behaglig doft av Lime, det sticker inte i näsan som många andra läskeblaskar med samma smak har en tendens att göra. Första klunken är riktigt bra, andra likaså, tredje följer samma schema. Det är en dricka med en väldigt behaglig smak av citron/lime. Jag brukar har problem med drickor som smakar starkt av just dessa två citrus sorter, det bränner obehagligt i halsen efter en stund, men inget av detta brännande får jag av denna drickan. Det enda jag egentligen har att invända emot drickan är just sötningsmedlet sukralos, det är verkligen ingen höjdare och ger drickan en väldigt påträngande smak av lightprodukt.

Vart hittar jag läskeblasken?
Bör finnas överallt ifrån ICA till ditt lokala gym.

Slutsats
En riktigt bra dricka, den är god och uppfriskande, dessutom är den pumpad med både koffein och diverse vitaminer. Det enda som drar ner betyget ifrån en femma är just sötningsmedlet, sukralos. Jag förstår varför de använt sig av just det sötningsmedlet, till skillnad ifrån aspartam så innehåller sukralos inga kcal över huvudtaget. Men samtidigt är sukralosen tre gånger sötare än aspartam och 600 gånger sötare än vanligt socker, så det blir faktiskt en väldigt söt dricka av det hela, fast på konstgjord väg. Så om man står ut med smaken av sukralos så är det inget tvivel om att detta är kanongott, men för egen del så förstör sötman ganska mycket. Och jag tycker nog fortfarande att detta är en energidricka, oavsett vad företaget säger.

Slutbetyg
 

*Denna drickan skänktes till läskeblask.se av leverantören

Annons

2 reaktioner på ”Celsius – Citron/Lime

  1. tantmarit

    Det låter ju faktiskt PRECIS som en dricka som JAG skulle tycka mycket om!? 🙂
    Måste provas!!!
    PS: jag tycker också att det borde ”klassas” som en energidricka med tanke på innehållet!

  2. Martin Larsson

    Jag provade också den sorten, men den fick tyvärr underkänt. Jag testade några klunkar men sen hällde jag ut resten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s