Griffitz

Standard

En dricka som ser ut som en energidryck, det står att det är skadligt för barn och googlar man Griffitz hittar man bilder på ett Formel1-team och breakdansande italienare…. vad är detta för något!?

Hur smakar det?
Öppnar burken och genast luktar det som något väldigt välbekant; Minttu, eller Listerine (den gröna) där den sistnämnda liknelsen är den mest slående eftersom själva drickan är grön i färgen. Anledningen till att den luktar mint är för att den är gjord på mynta, något som jag inte direkt associerar med läskeblask. Första klunken är bra, jag råkar gilla Minttu, en svag underton av eucalyptus tycker jag mig känna också. Men redan på andra klunken börjar man genast tröttna, läskeblack skall inte smaka av mynta. Tredje klunken och jag är nu rejält trött på drickan. Fjärde klunken blir den sista, det går inte, hela kroppen känns som ett stort myntablad. Jag har en obehaglig ”frisk” känsla av mynta i munnen, ner för strupen och ända ner i magen, det isar när jag andas (som när du käkat en halstablett), jag vacklar bort till diskhon och häller ur resten.

Vart hittar jag läskeblasken?
Den finns nere i Italien i de flesta butiker.

Slutsats
Jag gjorde ett försök att hitta vad egentligen Griffitz är för något, men inte ens italienska wikipedia hade någon information om drickan. Det enda som är ”officiellt” för drickan är en blogg på italienska med massa hippa människor som dricker Griffitz, ett flicker konto med breakdansande italienare med Griffitz kläder hittade jag också. Mest förvånande var nog att de hade sitt eget F1-team… Vad är detta för något egentligen?! Jag kanske aldrig får veta… Vad jag med all säkerhet dock vet är att denna drickan är vidrig, något av det värsta jag druckit. Smaken i sig är det inget fel på, men det blir bara fel för mig att dricka en läskeblask som smakar precis som Listerine. Första klunken var rolig, de resterande en pina. Kan köpas i experimentellt syfte, men annars tycker jag vi kan låta Italienarna ha denna för sig själva.

Slutbetyg

Annons

En reaktion på ”Griffitz

  1. tantmarit

    Förlåt mitt ovårdade språk, men: FY FAN, det låter ju helt vidrigt! 😦
    Fast det är klart, jag gillar ju inte Minttu…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s