Orangina – Red Orange

Standard

Orangina, Fransmännens favorit bland apelsinläsken, tågar nu in i lilla Sverige med en smak av blodapelsin

Hur smakar det?
Min erfarenhet av blodapelsin har varit att det är en lite surare version av apelsiner, en blandning mellan apelsin och grape, så jag var lite oroad när jag öppnade flaskan men blev genast positivt överraskad. Iskall så smakar den av solmogen söt blodapelsin, en svag underton av syrlighet finns det också men det kommer mest som en trevlig slutnot för att runda av smaken. Sötman är valbalanserad med den lite syrliga eftersmaken och skapar således en dricka som ger mersmak, syrligheten emot slutet ger en frisk känsla som är välkommen såhär i Juli när även den Svenska sommaren kommit igång. En riktigt lyckad dricka!

Vart hittar jag läskeblasken?
Just detta exemplaret inhandlades på Pressbyrån, men bör finnas i vanliga matbutiker också, om nu inte pressbyrån har ensamrätt på läskeblasken

Slutsats
Jag blev som sagt väldigt positivt överraskad av drickan, inte alls som jag trodde att den skulle vara. Jag avnjöt drickan till en chili-intensiv Thailändsk nudelrätt, där drickans sötma hjälpte mig att överkomma hettan i maten, men även efter att maten var uppäten och man bara softade på uteserveringen så smakade det riktigt gott och uppfriskande. Orangina skryter i vanlig ordning med att de har bitar av äkta fruktkött i sig, men det är verkligen inte märkbart, det är inte direkt som God Morgon Apelsinjuice med fruktkött om du trodde det. Denna drickan föll mig för övrigt mer i smaken än original Oranginan, som jag ansåg alldeles för syrlig.

Slutbetyg
 

Annons

En reaktion på ”Orangina – Red Orange

  1. tantmarit

    Hmmm, jag har inte hittat den här, undrar varför?
    Jag vill ju också smaka…!
    PS: om jag INTE hittar den, ta med en i augusti är du snäll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s