Crodino

Standard

En bitter aperitif från Italien, gjord på örter och socker, söt flaska, men innehållet är inte direkt sött…

Hur smakar det?
Doften är av citrusfrukter, lite åt mandarin hållet vilket inte verkar speciellt skräckinjagande, men lukten har inget med smaken att göra. Det smakar bittert och inte speciellt mycket mera. Smaken påminner om kinin, som är en vanlig ingrediens i Tonic water (såsom Schweppes och Canada Dry), en smak jag har mycket svårt för. Citrusen som man kände på doften blir helt bortspolad av bitterheten.  Den sträva, bittra smaken, invaderar hela munnen, tar ett stadigt grepp om dina smaklökar och vägrar släppa taget, hur mycket vatten du än sköljer munnen med. Jag har inget positivt att säga om denna vätskan, vidrigt.

Vart hittar jag läskeblasken?
Du kan hitta den lite överallt nere i Italien, finns säkert på andra ställen på kontinenten också.

Slutsats
Är det verkligen en läskeblask när den saluförs som en bitter aperitif? Jo jag tycker nog att den kan kallas för läskeblask, det finns ingen alkoholhaltig kusin till drickan och den är kolsyrad, men eftersom det är en aperitif så är tanken att ha den som en inledning till ett mål mat för att förstärka smaken av maten. Vad som dock är tydligt är att detta inte är en dricka som du köper för att avnjuta ute i solen på stranden för att släcka törsten. Jag tror även att man måste vara uppvuxen med drickor av denna karaktär för att kunna uppskatta det. Tre personer som påstår sig gilla bittra läskedrycker rynkade på näsan när de tog sig en hutt av denna märkliga sak, så det är inte bara mig det är fel på, nej denna får Italienarna behålla för sig själva.

Slutbetyg

Annons

2 reaktioner på ”Crodino

  1. tantmarit

    Hmmm, jag hade i alla fall velat prova den med mycket is, en apelsinskiva och lite ”vuxendricka” i…
    Avnjutes sedan med sugrör.

  2. MangeDJ

    Den e fyfan ASGOD! O jag e inte uppvuxen med drycker av denna karaktär, smakade den igår😂🍷🍻🍸🍺🍹

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s