Pepsi Throwback

Standard

En Pepsi med retrokänsla, allt ifrån burkens grafik till innehållet andas nostalgi, men hur smakar denna nostalgi?

Hur smakar det?
Oj detta var svårt! För att kunna ge en rättvis recension drack jag Pepsi Throwback och en vanlig Svensk Pepsi sida vid sida, smakskillnaden var tydlig, men det var en riktig utmaning att få ner dessa skillnader på papper och beskriva hur Pepsi Throwback smakar. Vi kan börja med hur vanlig Pepsi smakar jämfört med något annat, exempelvis Coca-cola. Pepsi för mig som coca-cola fast utan den där viktiga smaken av citrus som gör coca-cola så frisk och härlig, det är mest sött och med en mera markerad smak av kolaböna. Pepsi Throwback är även den söt fast på ett helt annat sätt, det är som en cola jag aldrig förut druckit. Jag förväntade mig en smak i stil med Boylan Cola, som även den är gjort på rörsocker, men där Boylan Cola har en lite örtigare smak har Pepsi Throwback en lite fruktigare smak. Smaken av kolaböna är inte lika markant som i exempelvis den gamla hederliga Jolt Colan (innan konkursen) men betydligt mera påtaglig än i coca-cola. Smaken av Pepsi Throwback kan närmast liknas med hur de där små cola flaskorna ifrån Malaco smakar, vilket är ett bra betyg för det råkar nämligen vara en av favoriterna för mig i lösgodishyllan. Det enda negativa jag kan säga om drickan är att kolsyran var lite tam och när man tog sig en klunk så skummade det något alldeles väldigt i munnen.

Vart hittar jag läskeblasken?
Just denna inhandlades i en importbutik i Kristiansand, men den finns även att beställa som Fridgemate på usagodis.se

Slutsats
Detta var faktiskt en utmaning och en rejäl sådan, att finna skillnader i cola är lätt men att få ner dem på papper är desto vanskligare. Det blev en hel resa bland en rad olika cola sorter och vad betydde denna resan i slutändan för Pepsi Throwback? Att det är gott är det inget tvivel om, att det är godare än vanlig Pepsi är det heller inget tvivel om, men är det godare än andra natuligt sockrade drickor såsom; Boylan Cola, Naturfrisk Cola & Pepsi Raw?
Godare vet jag inte, men Pepsi Throwback är på samma nivå som Boylan Cola. Där Boylan har en lite mera örtig smak har Throwback sin lite fruktigare smak, men båda två är väldigt fina i smaken. Pepsi Throwback är så som Pepsi borde smaka och ett måste för alla som gillar Cola!

Slutbetyg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s