Inca Kola – The golden kola

Standard

Den förlorade staden eldorado verkar ha kommit ut med sin egen form av läskeblask, och den är gjord av guld…

Hur smakar det?
Ja inte är det cola det smakar i alla fall, det kan vi snabbt konstatera. Drickan är gul i färgen, knallgul, och smakar av något gult också: Banan. Det spelar ingen roll hur många klunkar jag tar och att jag mellan varje klunk försöker tänka på något annat, det smakar klart och tydligt av banan varje gång. Men är det en god banan då? Nej inte det heller, den första sekunden du har drickan i munnen smakar det ganska trevligt, men snabbt efter att du svalt så känner du en påträngande artificiell eftersmak av banan. Om du någonsin fått bananlack på tänderna hos tandläkaren kan du räkna ut precis hur det smakar. Min största fråga är: Vart tog colan vägen?!

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna inhandlades i en importbutik nere i den norska staden Kristiansand

Slutsats
Det första vi kan konstatera är att drickan helt klart har lyckats med sin image, drickan är knallgul och får oneklingen tankarna till guld. Men även om det är en kul liten detalj så räddar det inte själva drickan. De kanske inte menade att den skulle smaka cola, men när det står kola på burken så förväntar jag mig smak av kolaböna och inte bananlack. Nej det var en skoj dricka att ha testat men inte mycket mera än så, verkligen inget jag skulle köpa igen för att det var gott att dricka. Ser du en burk, köp den för att ha testat den, men förvänta dig ingen smaksensation.

Slutbetyg

Annons

5 reaktioner på ”Inca Kola – The golden kola

  • Krille

   Hej och tack för din underbara kommentar! Ja ibland blir det lite ”knas” när man testar en dricka. Smaken är bekant som baken och man kan tolka smaker på olika sätt, smaksinnet är ju faktiskt individuellt. Egentligen smakar faktiskt av Alyosia citrodora, en växt som härstammar från Sydamerika. En växt jag faktiskt aldrig smakat (har du?) och för mig smakade det lite som banan, eller snarare vad tandläkarna kallar för banan då det påminde mig om bananlacken från min barndom.

   Jag hittade faktiskt i alla fall ett par ”likasinnade” på internet vars hjärnor också bevisligen slutat att fungera eftersom de också ansåg att drickan hade en smak av banan. Exempel 1 och exempel 2. Nu är det ingen ursäkt för min dundertabbe här att missta banan för en verbenaväxt, men det är skönt att se att det finns andra i världen som har lika kasst smaksinne som mig.

   Tack för att du läser läskeblask.se och ha en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s