Cult Cola – Sugar Free

Standard

Cult Cola Sugar FreeDen danska läskeblasken Cult Cola har begripit att folk är rädda för socker och har således lanserat en sockerfri variant av sin populära dricka, bättre eller sämre än sin sockriga variant?

Hur smakar det?
Doften är inte så mycket av cola som att den mest luktar friskt och livlig, inte direkt citron men något snarlikt. Första klunken är väldigt överraskande, det smakar som en Coca-cola Zero fast nästan helt utan den där karaktäristiska eftersmaken av aspartam, nog smakar det lightcola men på ett väldigt trevligt sätt. Det skall vara en cola men man känner ingen riktig cola-smak, åter igen ungefär som coca-cola Zero, men eftersmaken är lustig då det nästan känns lite som att drickan har en avrundning av kanel på slutet. Väldigt trevligt kolsyrad också, bubbligt men inte för bubblig så du sitter där med ett skumbad i munnen efter några klunkar. Kort och gott en väldigt trevlig lightcola!

Vart hittar jag läskeblasken?
Cult finns att köpa överallt i Danmark

Slutsats
Jag har tidigare smakat en rad olika Cult produkter och betygen har väl varit lite all over the place. Deras vanliga Cola föll mig verkligen inte i smaken för några år sedan och jag kan konstatera att jag tycker samma nu som då när det gäller just den läskeblasken. Men denna gången har de verkligen fått till en uppfriskande och god cola som jag gladeligen skulle kunna dricka varje dag i veckan. Det står ”Worlds strongest  cola” på burken, vilket inte direkt är speciellt sant. Volt Cola har mer än dubbelt så mycket koffein i sin cola (150 mg/l vs 320 mg/l) men det är nog i alla fall Damarks starkaste cola. Det är inte bara smaken som är vettig utan de har även en finurlig liten återförslutbar ”kapsyl” på locket, något jag bara sett på Burn blue refresh, det är lite svårt att dricka ur denna speciallösning men man vänjer sig. Jag önskar faktiskt att fler läskedryckstillverkare skulle göra samma smarta lösning på sina större burkar (Red Bull, lyssna nu på mig och sätt dessa smarta små lock på era 473ml burkar). Allt som allt levererar Cult en riktigt trevlig upplevelse och det kan inte annat än att bli en fullpoängare. Synd bara att Cult floppade i Sverige, kanske dags för en comeback?

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

En reaktion på ”Cult Cola – Sugar Free

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s