Big Red

Standard

BigRedBig Red, inte att förvirras med det kanelsmakande tuggummit med samma namn, nej detta är en ”Cream soda” som skall smaka som… tuggummi?! Jahopp…

Hur smakar det?
Så fort man öppnar burken så vet man att detta är något über sötsliskigt, något som förstärks av färgen på drickan (som mest kan beskrivas som självlysande röd). Doften är bekant, det doftar som den sötsliskigaste vaniljläsken du kan tänka dig, gånger tre. Man känner hur det nästan sticker i näsan av den starka sötsliskiga och något kemiska doften som sprider sig ur glaset, men även om det doftar oroväckande så får man ett visst sug på att faktiskt fukta strupen med denna till synes livsfarliga vätska. Mycket riktigt så smakar det sött, oerhört sött, det är i klass med den thailändska Fanta Strawberry. Det smakar dock inte jordgubbe, eller vanilj heller för den delen, nej det smakar precis som det klassiska tuggummit Juicy Fruit. Men till skillnad från Juice Fruit så försvinner inte smaken efter tio sekunder, utan det smakar fruktigt och sött i munnen i flera minuter efteråt. Efter ett par klunkar dock så har mina smaklökar snudd på avlidit efter den oerhörda sötman de har fått utstå och drickan smakar numera mest lite svagt av sockervatten.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna inhandlades i en Dansk importbutik, produceras i USA.

Slutsats
Jag skall ta och vara lite fördomsfull: Man måste nog vara amerikan för att kunna uppskatta denna drickan. Jag läste runt på lite sajter där man kunde beställa drickan och läste detta: ”Big Red soda has a light and sweet flavor, which tastes quite artificial — but that’s why we love it!” Så tydligen är det den artificiella översötade smaken som jänkarna suktar efter, jag är faktiskt inte speciellt förvånad. För mig och mina smaklökar så var detta för mycket, när jag hällde upp drickan i glaset och såg att den var rödare än Grenadine så kunde jag inte göra annat än att skratta åt det hela. Det är en överdriven dricka på alla sätt och vis, kul att ha testat, men jag skulle nog se mig om efter något annat i kyldisken. Jag är ganska säker på att det är såhär diabetes smakar.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

2 reaktioner på ”Big Red

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s