Big Shock – Cola

Standard

BigShockColaEn energidricka ifrån Tjeckien som blandat sig med lite cola och som således sätter sig på samma energinivå som en Volt cola, vilken är att föredra?

Hur smakar det?
Förstaintrycket är mycket bra, när jag öppnar burken kommer det en sötsliskig doft som jag känner igen. Det luktar precis som när man blandar coca-cola med red bull, en kombination jag verkligen tycker om, så det är med stor förhoppning som jag tar första klunken. Det är inte helt tokigt men det är inte speciellt bra heller. De första sekunderna så smakar det ganska okej, inte direkt någon cola man är van vid men ganska trevligt, dessvärre så ballar det ur fullständigt sen. Den lite trevliga smaken av energidricka blandad med cola försvinner helt efter en kort stund och övergår istället till en syrlig katastrof. Det smakar bara surt i munnen på ett högst otrevligt sätt och det enda sättet att fixa det hela på är att ta sig en ny klunk så man får den där halvtrevliga förstasmaken igen, men sen går det oundvikligen över till den sura eftersmaken. Syrligt kan ibland vara uppfriskande men inte i detta fallet, smaklökarna domnar så sakteligen bort och du lämnas med en syrlighet i munnen som endast ett glas vatten kan sätta stopp för, tråkigt.

Vart hittar jag läskeblasken?
Just detta exemplar inhandlades i en importbutik i Köpenhamn (Mega candy store) men det finns en officiell svensk FB sida (shockenergy) utan speciellt mycket information, men drycken tycks vara på g även i Sverige.

Slutsats
Det är svårt att få till en energidryck med cola, ofta blir resultatet precis som med Big Shock, en allt för sur dricka. Eftersom det är en cola med högt koffeininnehåll så kommer den jämföras med Volt cola och den matchen vinner Volten utan några problem. Big shock har en rad andra smaker i sitt sortiment och kanske är någon av dessa smakerna bättre genomförda, men om du vill ha en cola med mycket koffein i sig så tycker jag nog att du skall ta och köpa dig en Volt istället.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s