Diet Coke – Cherry

Standard

DietCherryCokeKörsbär och aspartam, det låter inte som en speciellt inbjudande kombination, men om man verkligen måste hålla ner på sockret och vill ha körsbärsläsk så är det nog bra, eller något

Hur smakar det?
Det doftar inte speciellt inbjudande, en galet artificiell doft av ”körsbär” invaderar min näsa, det sticker faktiskt lite i näsan av den snudd på kemiska doften. Smaken är inte speciellt underbar den heller, det finns en svag smak av något som jag förstår skall vara körsbär, men den är så artificiell och blaskig att man knappt kan vänta på att smaken skall lämna munhålan. Eftersmaken är av aspartam och inget annat, de verkar ha fullkomligen pumpat in sötningsmedel i drickan för att piffa till den (och för att få upp den till amerikanska standardmått för sötma) vilket resulterar i en galet obehaglig smakupplevelse.

Vart hittar jag läskeblasken?
Detta exemplar inhandlades för ett sjukt överpris i Norges sydligaste stad Kristiansand. Inte sett den i Sverige men dess Zero variant har skådats i diverse matbutiker.

Slutsats
Nej nej nej och åter nej, inte kul alls! Coca-colas lightdrycker är inte några superhöjdare till att börja med och när man försöker ersätta den naturliga sötman från ett körsbär med aspartam så blir det katastrof i coca-colas fall. Vill du ha något som är fritt från socker och som ändå smakar som körsbär, ta då och köp en Dr. Pepper Zero. Vill du nödvändigtvis ha en körsbärsläsk från coca-cola i light utförande så ta och leta efter en Coca-cola Zero Cherry, de finns lite här och var hos butiker som importerar läsk.

Slutbetyg
laskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s