Nygårda Julmust – Romfatslagrad

Standard

NygårdaJulmustRomNygårda fortsätter med sin fatlagrade julmust-serie för Systembolaget, denna gången är musten lagrad på Romfat

Hur smakar det?
Den första doften när man drar upp korken är faktiskt svagt av rom, men efter att man hällt upp den svarta drycken i glaset så avtar romdoften och ger plats åt en mera traditionell doft av must. Men när det kommer till smaken så är det inget tvivel om att man känner smak av fatet i fråga. En trevlig subtil smak av rom dansar lätt över tungan, det är lite som att dricka en mustig Cuba Libre. Men smakupplevelsen tar inte slut där, efter att man fått känna smaken av utsökt rom så kommer det en underton av arrak och choklad som genast förvandlar smaken från en mustig Cuba Libre till en punchpralin eller den där romrussin biten i Aladdinasken som ingen (förutom jag) vill ha. Efter alla dessa komplexa tillfredsställande smakerna så kan man undra, men vart tog julmusten vägen, men jo den finns där, subtilt gömd i eftersmaken där man blir påmind om att det är faktiskt en julmust man dricker och inget annat. Ett ord summerar hela upplevelsen: Magiskt.

Vart hittar jag läskeblasken?
Säljs endast på systembolaget och endast under en mycket begränsad period.

Slutsats
För två år sedan så kom nygårda med något helt nytt, en julmust som var lagrad på bourbonfat och exklusiv till systembolaget, en julmust som fullkomligen tog mig med storm och som fått mig att åter igen längta till julmustsäsongen. Inte kunde jag i mina vildaste drömmar ana att de skulle utöka serien med en helt ny smak, men nu står den här på bordet bredvid datorn och sprider samma känsla av välbehag som sin föregångare. Jämfört med Nygårdas andra julmust, den lagrad på bourbonfat, så är denna kanske än lite vuxnare i smaken. Som vanligt så andas denna produkt kvalitet, de har lagt ner mycket tid och omtanke på sin julmust och man kan riktigt känna kärleken denna julmust har fått i varje munfull. Ett måste till julbordet, glöggfesten eller bara när du vill känna dig riktigt riktigt julig!

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

En reaktion på ”Nygårda Julmust – Romfatslagrad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s