Pampa

Standard

PampaEn tämligen anonyn dricka jag sprang på i en orientalisk butik, ingen innehållsförteckning, bara ett namn: Pampa

Hur smakar det?
Doftar inte speciellt mycket, lite svagt av något som möjligtvis kan beskrivas som en ört, kanske? Smaken är minst lika oidentifierbar som doften, det smakar inte något jag någonsin har smakat förut. Smakar lite som en hälsobutik doftar blandat med socker och med en lite syrlig eftersmak. Den ”örtiga” smaken på drickan är konstigt men inte på något otrevligt sätt, det smakar som om det vore nyttigt för dig, naturligt. Sötman är ganska mild och blir snabbt översköljd av den något syrliga eftersmaken, en eftersmak som ligger kvar i ett par sekunder för att sedan ebba ut.

Vart hittar jag läskeblasken?
Ja du, bra fråga, jag bokstavligen trillade över denna i en butik vid namn Oriental-Express på Hisingen, Göteborg.

Slutsats
Jag var ganska nervös när jag tog mig min första klunk, det stod bara Pampa på drickan, innehållsförteckningen hade antingen trillat av eller så fanns det aldrig någon från starten. Det bara stod ett flak med dessa glasflaskor mitt på golvet bland konserverade rotfrukter. Men man får väl se det som en triumf då jag inte klunkade i mig något hälsovådligt. Det är en av de märkligare drickorna jag smakat och det är kanske just därför som jag blev så glatt överraskad av smaken. Jag har ingen aning vad det skall smaka, men det var ganska gott, märkligt men gott.  *Editering* Tack vare en läsare så har jag fått information om att detta skall vara en dricka med smak av Tamarind, en ärtväxt som är vanligt förekommande i det indiska köket. Jag har då aldrig stött på tamarind förut i något format så det får fortfarande räknas som en (för oss i väst) tämligen exotisk och ovanlig smak på en läskeblask.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s