Herrljunga Premium Julmust

Standard

HerrljungaPremiumHerrljunga ger sig in i striden med lite exklusivare julmust, denna skall tydligen ha tydlig karaktär av enbär

Hur smakar det?
Doftmässigt så gör den faktiskt ett bättre intryck på mig än måttstocken Apotekarnes, det doftar av god must med mycket karaktär och inte för mycket sötma, men tyvärr så är det bara nedför hädanefter. Smaken, eller snarare brist på, är inte mycket att hurra för. Det är blaskigt, rent av vattnigt och har inget att göra med den inbjudande doften. En kortvarig lite fruktig smak följer efter den annars så blaskiga julmusten. Först blir man positivt överraskad och tänker ”att nu kommer nog smaken rullandes!”, men ack så försvinner den lite fruktiga smaken lika fort som den kommer och övergår istället till en syrlig eftersmak som inte passar speciellt bra i en julmust. Efter ett halvt glas så sitter man där med en missbelåten min och en surf eftersmak. Enbäret som de lovade mig har inte behagat att dyka upp.

Vart hittar jag läskeblasken?
Den bör finnas i alla välsorterade matbutiker

Slutsats
När något går ut och kallar sig för Premium så har man vissa förväntningar, när det dessutom kommer från Herrljunga (som brukar göra ganska goda saker), så blir man än mer besviken när det är blaskigt och tråkigt. Hade jag inte läst på hemsidan så hade jag inte haft en aning om att det skulle vara ”en tydlig smak av enbär” för det står inte på flaskan. Nej om du står bland julmusten och skall välja något till julbordet eller kvällsmyset så bör du kanske se åt en annan must, för det blir ingen julstämning med den här blaskiga vätskan i glaset inte.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s