Jarritos – Pineapple

Standard

JarritosPineappleEn läskeblask från mexikanska Jarritos som lovar smak av ananas, flaskan ser tjusig ut

Hur smakar det?
Doftar verkligen inte mycket, en svag svag doft av vad som skulle kunna vara ananas och inte så mycket mera. Som tur är så är smaken mera ananas än doften, en ganska mild men behaglig smak av ananas sprider sig först i munnen tätt följt av ett oerhört skummande. De första sekundrarna efter att man svalt drickan så smakar det fortfarande av den gula frukten, men sen händer något konstigt, eftersmaken går från att vara en mild och behaglig smak av ananas till att plötsligen smaka ”strävt” i munnen. Borta är ananasen och kvar lämnas jag med någon obestämd nästan kemisk känsla i munnen som är tämligen otrevlig. Den märkliga eftersmaken försvinner inte, utan man tar sig en ny klunk för att försöka dölja eftersmaken, men det är en kortsiktig lösning då den snabbt gör sig påmind igen. Synd på en såpass lovande dricka.

Vart hittar jag läskeblasken?
Gåva från sockerbiten.org, som i sin tur verkar ha inhandlat dessa på restaurang Zócalo

Slutsats
Jag vet inte om det var för att drickan var för söt, för den smakade inte översockrad. Men jag fick samma känsla i munnen som när smaklökarna signalerar att det blivit för sockersött. Det kanske är de mystiska färgämnena ”Yellow 5, Yellow 6” som medför någon konstig bismak (två färgämnen som för övrigt är förbjudna i Norge och några andra länder). Jag vet inte riktigt vad det var som bidrog till den märkliga eftersmaken, men en sak som är säker är att eftersmaken sänkte hela drickan, tyvärr.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s