Jarritos – Mexican Cola

Standard

JarritosMexicanColaEn patriotisk cola från Mexikanska Jarritos som levereras i stilig glasflaska

Hur smakar det?
Som vanligt så stoppar jag ner näsan i glaset för att ta mig en sniff på läskeblasken och blir genast lite orolig, då det doftar cola med citrus, något som genast för tankarna till östtyska color i stil med 9 Springe cola och Vita Cola. Men tack och lov så är smaken inte på långa vägar lika ”citrusig” som doften. Colan har utan tvivel en fruktig karaktär, svårt att säga vilken citrus det smakar av, mene jag skulle nog säga att smaken mest liknar mandarin (ni vet de där skalade, konserverade mandarinerna). Man får kämpa lite för att känna smaken av själva colan, då smaken av mandarin är ganska dominerande, men det kommer en liten aning av cola mot slutet som ger en bra avrundning på smaken. En lite fylligare cola än vad man är van vid från exempelvis coca-cola och pepsi. Eftersmaken är ljuvlig, det smakar sött av både småcitrus och kolaböna, men inte för sött. Citrusen hjälper till att hålla det hela friskt och det i kombination med den välbalanserade sötman ger mersmak.

Vart hittar jag läskeblasken?
Gåva från sockerbiten.org, som i sin tur verkar ha inhandlat dessa på restaurang Zócalo

Slutsats
Efter ”floppen” med Jarritos ananas-smakande läskeblask så hade jag ganska låga förväntningar på deras cola, men oj vad överraskad jag blev! En cola som helt klart förtjänar pallplats, frågan är om det inte blir delad 1:a plats med min personliga favoritcola: Boylan. Bra jobbat Mexico! Om du har turen att bo på en ort där du kan finna denna läskeblask så tycker jag allt du skall ta och köpa dig en flaska eller två inför fredagsmyset.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s