Jarritos – Mango

Standard

JarritosMangoMexikanska Jarritos försöker läska med en dricka med smak av Mango

Hur smakar det?
Doftar konstigt nog mera av persika än av mango, men jag gillar persika, så jag hoppas faktiskt det smakar av persika. Vid första klunken kan det konstateras att: Ja, det smakar faktiskt av persika, konstigt nog. En riktigt solmogen och fräsch smak av persika sveper in mina smaklökar i ett täcke av välbehag. Det smakar nästan identiskt till vätskan som konserverade persikor brukar ligga i. Ju mer man dricker (och speciellt i samband med mat) så smakar det mer och mer av något som kan liknas mango, men jag tycker ändå det smakar mera av persika än något annat. Eftersmaken är trevlig den med, sockersöt utan att vara för söt och med ett friskt avslut.

Vart hittar jag läskeblasken?
Gåva från sockerbiten.org, som i sin tur verkar ha inhandlat dessa på restaurang Zócalo

Slutsats
Jo nog är det gott, inget tvivel om den saken, men jag undrar lite vart mangon tog vägen? Nu kan det faktiskt vara så att jag aldrig ätit ”rätt” mango förut. De mangos jag fått är köpta i Sverige, så det är fullt möjligt att solmogen lokalt odlad mango från exempelvis Mexico smakar just såhär. Men av min personliga erfarenhet så smakar detta mera av persika än mango, vilket i och för sig inte är något negativt, för oavsett vad det smakar så är det riktigt gott och en väldigt lyckad läskeblask.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s