Sun Exotic – Pineapple & Coconut

Standard

Sun Exotic Pineapple CoconutEn läskeblask med smak av ananas och kokos? Va? På riktigt? Okej då…

Hur smakar det?
Direkt när man öppnar burken så kommer doften av söt kokos, söt eftersom det även är ananas med i drickan. Det doftar genast av Piña Colada och för tankarna till mallis, eller vart man nu brukar njuta av uppfriskande drinkar i poolen. En liten varning bara: Jag avskyr kokos, så detta kan bli en total sågning vid knäna, vi får se. Nåväl, första klunken då och… det är faktiskt inte så illa som jag trodde. Doften är nästan uteslutande av kokos med ett uns sötma från ananasen, men smaken är tvärt om. En ganska potent smak av god ananas träffar smaklökarna och får dem att piggna till, sen kommer en minst lika potent eftersmak av kokos som sedan kommer till att dominera smakupplevelsen. Vid varje ny klunk känner man ananasens sötma och sen kommer kokosen för att helt ta över. Sitter man en stund och funderar så känner man hur eftersmaken hela tiden byter karaktär, ena stunden smakar det sött av ananas och sen smakar det sött av kokos, det rullar på minst en minut. Tämligen uppfriskande men efter en stund blir det lite väl mycket söt och kokos för min smak.

Vart hittar jag läskeblasken?
Just denna burken köptes uppe vid riksgränsen till Norge (sommaren 2013), har inte sett den där sedan dess och ingen annanstans heller för den delen.

Slutsats
Snacka om att bli överraskad! Jag förväntade mig något som smakade hudkräm eller Malibu, men jag tror ananasen faktiskt räddade drickan. Nu är det ändå som sådant att jag fortfarande inte hyser något större kärlek till kokos, men jag älskar ananas, så det får väl bli plus minus noll? Nej det tycker jag ändå inte, en dricka som kan få en kokos hatare som mig själv att belåtet säga ”mmm!” och nicka lite belåtet är en dricka som förtjänar lite högre betyg. Inte bara det utan den levererar en riktigt spännande eftersmak också, som bara rullar och rullar och aldrig slutar ge. Gillar du ananas och kokos så är det ett givet val.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s