Berkley & Jensen – Classic Cola

Standard

BerkleyJensenColaBerkley & Jensen är en dricka som säljs av den amerikanska BJ’s Wholesale Club och detta är deras Classic Cola

Hur smakar det?
En väldigt subtil doft av cola kan man känna om man pressar näsan mot burkens öppning och inhalerar så hårt att man nästan snortar upp drickan istället. Smaken är en ren och skär sockerbomb, en sockerbomb med smak av ”godis cola” som man kan köpa i lösvikt på exempelvis Hemmakväll. Det är oerhört sött, nästan så att det gör ont i tänderna, men det är inte något direkt fel på smaken. Det smakar inte så mycket cola som det smakar sött, det finns en eftersmak som först påminner lite om vanilla coke och spunnet socker. En lite lätt smak som påminner om sockret på Brända mandlar dyker också växelvis upp vilket är oväntat men välkommet. Men som sagt, lite väl sött, så en burk räcker nog.

Vart hittar jag läskeblasken?
Bra fråga, finns på ”members only” grossisten BJ’s Wholesale Club i staterna, eller i Gambia, där denna dricka köptes.

Slutsats
Jag förväntade mig en urvattnad ursäkt till cola och fann istället en cola med en väldigt överraskande smak. Tänk märket på drickan som ICA och Coops egna läskeblaskar, fast i amerikansk tappning. Säkert en lågprisvara men var faktiskt genomgod, om än lite väl söt i smaken då den är smaksatt med isoglukos, men det får man nästan räkna med när det gäller amerikanska drickor.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s