IKEA Julmust

Standard

IKEA JulmustIkea sprider julglädje världen över med det juligaste som finns för en svensk: Julmust

Hur smakar det?
Vid en första anblick så verkar den vara identisk till Apotekarnes julmust, känner nästan ingen skillnad alls på doften. Smaken är inte så tokig faktiskt, det skall erkännas att jag hade ganska negativa förutfattade meningar om Ikeas julmust, men detta är faktiskt fullt dugligt. Först tycktes den vara lite vattnig, nästan som att det var en loka med julmustsmak, men sen kommer den riktiga mustsmaken med en ganska trevlig sötma. Det är helt klart en sötare form av julmust, jämför man med Apotekarnes (som jag gör vid varje julmusttest) så är detta strået vassare. Där aoptekarnes kan ha en lite bränd eftersmak så har istället Ikeas julmust en genomgående trevlig sötma som spelar väl med mustsmaken. Eftersmaken hänger kvar en bra stund, något som är välkommet i början, men efter ett par klunkar märker man att detta är kanske en aningens för sött.

Vart hittar jag läskeblasken?
Finns på Ikea varuhus över hela världen i juletider, eller tja, det antar jag att den gör. Just detta exemplar inhandlades nämligen i Spanien

Slutsats
Även om det är väldigt trevlig överlag så blir man ganska sockrig i munnen efter en stund och börjar således se sig om efter något annat att stoppa i munnen för att bryta sötman. Men faktiskt överraskande god, bra jobbat av ikea att representera svensk julmust på ett acceptabelt vis.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s