Coca-Cola Life

Standard

coca-cola LifeCoca-Cola kommer med en ny version av sin legendariska läskeblask och frågan är: Varför?

Hur smakar det?
För att göra denna drickan rättvisa blev det en direkt jämförelse med en vanlig Coca-Cola. Det började dessutom med ett blindtest för att se om det kändes någon påtaglig skillnad mellan drickorna, för skojs skull blandade jag även in en tredje coca-cola version i smaktestet, en Zero, bara för att. Vilken som var Zeron var det inget tvivel om, sötningsmedel och inte ett uns av den annars så goda coca-cola smaken. Men när det kom till ”Classic vs Life” så var det mycket svårare, snudd på omöjligt faktiskt. Bägge två smakade coca-cola, bägge två smakade sött, ingen av dem smakade sötningsmedel i någon märkbar utsträckning. Den ena hade en lite fruktig doft, men mer eller mindre samma smak. Efter att ha testat fram och tillbaks i cirka en kvart så blir det följande slutsats om smaken: Det är mer eller mindre samma dricka. Om man verkligen anstränger sig så kan man känna att det är något lite ”konstigt” med den ena drickan, en lite skarpare, inte lika len eftersmak. Den ena smakar dessutom faktiskt lite mera sött, fast på ett trevligt sätt. Så vilken dricka var vilken? Den med en lite fruktigare doft, var vanlig cola, den med en lite skarpare eftersmak var life och den som hade en trevligare sötma var classic. Absolut inget fel på smaken, det smakar coca-cola, precis som det faktiskt skall göra.

Vart hittar jag läskeblasken
Där det finns coca-cola finns det coca-cola life.

Slutsats
Så, vad blir nu slutsatsen? Jo slutsatsen kan summeras med ett enda ord: Varför? Coca-Cola Life såg dagens ljus efter att England gnällt på Coca-Cola Company för att folk inte har nog med valmöjligheter och således går och blir tjocka. De mer eller mindre krävde att Coca-Cola skulle komma med ett nyttigare alternativ och Life var svaret på detta krav. Men det är bara en tredjedel av sockret de har tagit bort och ersatt med stevia, inte hälsokost direkt. Vill man passa sig för sockret så kan man lika gärna dricka antingen Light eller Zero, som också de är mer eller mindre samma produkt. Nej jag förstår verkligen inte varför man skulle välkomna den här produkten på marknaden, det är inte direkt som att den fyller ett hål eller kommer med något nytt. Jag är snarare förbannad på valet av både namn och färg på produkten. Den gröna färgen kombinerat med ordet Life får en att tro att det är något speciellt med drickan, att den har lite vitaminer i sig eller att den är fairtrade märkt, men nej det är inget speciellt alls med denna drickan. Det är en helt vanlig cola med en tredjedel mindre socker och ett utseende som endast är designat för att lura folk till att det är nyttigare än vad det faktiskt är. Betyget sätts dock efter smaken och inget annat. Och smaken var det faktiskt inget fel på, men då tar jag hellre en Coca-Cola classic så jag slipper störa mig på etiketten.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

8 reaktioner på ”Coca-Cola Life

  • Krille

   Antagligen för att dom fått skäll från diverse myndigheter från länder där fetma är ett problem att de måste erbjuda flera alternativ till folk. Tydligen räcker det inte att ha en sockervariant och två light varianter för folk. Så då gnuggade Coca-cola geniknölarna, tänkte att de skulle byta ut såpass mycket socker att de kunde kalla produkten för ”Energireducerad” (Vilket är 30% från originalprodukten) och ersätta sockret med ett naturligt sötningsmedel som stevia så de kunde slänga på hela den här ”gröna” stämpeln på produkten. Hade de gjort ännu en lightprodukt så hade de inte svarat på kravet från (bland annat) regeringen i England att ge konsumenter flera valmöjligheter.

 1. Fredrik

  Jag sitter nu och jämför Pepsi Max och Cola Life där jag föredrar den senare, det är som du säger att Cola Life smakar som Cola ska göra! Jag har länge undvikit Light-Cola just för Aspartan och Suckralos som inte bara smakar konstigt utan också av den orsaken att det inte är nyttigt. Det lurar kroppen till ett sockersug och höjer dessutom blodsockret mer än vanligt socker enligt nya studier. Risken för typ 2 diabetes är därför större än om man dricker vanlig sockrad Cola. Varför Cola Life? Därför att det är en mindre sockrad Cola (50% socker och 65% kalorier av Cola Classic) som inte innehåller Aspartan och Suckralos men smakar som Cola Classic. Tidigare fick man välja mellan pest eller kolera, nu finns ett bättre alternativ!

  • Krille

   Det kommer nya studier varje år som motbevisar varandra om hur artificiella sötningsmedel påverkar våra kroppar och naturen runt oss (sukralos har bland annat anklagats från att orsaka sterilitet hos fiskar eftersom ämnet passerar genom våra kroppar och förgiftar vattendrag och hav), så det är svårt att veta vilken av dem man egentligen skall tro på. Coca-Cola life är tyvärr inte så bra som du tror, de har inte tagit bort 50% socker eller 65% kalorier utan en tredjedel socker och 35% kalorier Pressmeddelande från coca-cola. Men det är ju bra att coca-cola har kommit med ett alternativ för dom som vill vara lite ”nyttigare”. Dock så undrar jag hur långvarig produkten är och risken är stor att den går samma väg som både coca-cola lime, Coca-cola Light Citron och Coca-Cola Light Koffeinfri gjorde i Sverige.

   • Fredrik

    Jag skrev att Cola Life innehåller 65% kalorier av vanlig Cola, dvs 35% mindre beroende hur man ser på det. Sockret är reducerat till hälften och resten är Stevia extrakt. Orsaken att man inte har endast Steviea är att det smakar lite kemiskt och metalliskt så större doser skulle förstöra smaken. Jag tror starkt på denna och kommer att köpa den så länge den finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s