Sanpellegrino – Chino

Standard

Sanpellegrino_ChinoJag är rädd, jag har bävat i sju år för att göra ett återbesök till denna Italienska specialitet och nu är dagen här, dagen D…

Hur smakar det?
Jag öppnar burken och känner genast igen doften, ångesten sprider sig, nu finns det ingen återvändo, here we go! Det tar inte mer än 2 sekunder från det att drickan nuddat min tunga tills det att jag står med munnen under vattenkranen. Detta är obeskrivligt vidrigt, det är så bittert att det borde finnas en bild på denna drickan bredvid ordet bitter i samtliga ordböcker. Den bittra eftersmaken fullkomligen invaderar munhålan och bygger upp små arbetsläger där dina smaklökar sakta men säkert avlider en efter en.  Vet inte riktigt vad man skall jämföra den med, om du druckit italiensk Amaro (sprit) så vet du precis hur detta smakar. Andra vidriga saker som den kan jämföras med är Fernet Branca, även detta en spritsort.

Vart hittar jag läskeblasken?
Finns i ursprungslandet Italien, frågan är om EU tillåter att denna ”läskeblask” tillåts lämna landet.

Slutsats
Detta är drickan som startade allt. Året var 2007 och morsans gubbe hade varit nere i Italien på jobb. Med sig hade han ett par läskeblaskar och det var just denna drickan som fick mig att starta läskeblask.se eftersom jag ville varna allmänheten. Dessvärre har den varit svår att få tag på igen så det har dröjt några år. I ärlighetens namn så har denna burken stått i kylskåpet i över ett år innan jag vågat dricka den igen. Chino är gjord på en citrusfrukt kallad ”Chinotto” och dessa frukter är så bittra att de utanför Italien ses som oätbara, vilket bör vara varning nog för er andra där ute. Men vill ni testa något som jag (och många med mig) anser vara den hemskaste drickan på jorden så är det bara att börja leta. Men det sker på egen risk.

Slutbetyg
laskeblaskburk_nej

Annons

2 reaktioner på ”Sanpellegrino – Chino

  1. jm

    Men hallå! Det här är ju ett måste så fort man är i Italien! Iskall chino en varm dag på stranden, finns inget bättre! //johannes

  2. Asså chino är en av dom godaste drickorna jag smakat! När jag var på malta för 4 år sen, köpte jag 10 flaskor med mig hem av en Sjuuuukt god läsk vid namn Kinnie. Detta startade en läskmani, I jakt på lika goda smaker, och idag har jag smakat runt 300 olika läskedrycker. För något år sedan hittade jag då drycken chino och till min förvånan smakade den nästan precis som Kinnie, bara lite sötare. Sedan har jag också hittat olika Sanbitter (går t.ex att köpa på systembolaget I jättegulliga små flaskor), dock är de så fruktansvärt söta att det nästan tar över all smak. Men you rock, fortsätt med denna bloggen! Jag har följt dig I några år, och älskar verkligen Dina recensioner 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s