Sunkist – Tropical

Standard

Sunkist TropicalDet finns faktiskt ganska många Sunkist drickor där ute och här har vi deras version på tropiska frukter

Hur smakar det?
Jag öppnar burken och ställer ifrån mig den under tiden som jag tar upp wordpress för att skriva denna recension. Burken står kanske 30 centimeter ifrån mig och helt plötsligen kommer det en sötsliskig doft av blodapelsin och nätmelon som är lika potent som om jag hade stoppat näsan i burken. Så inget tvivel om att detta är en potent dricka. Smaken är minst lika potent den, det smakar väldigt starkt av just blodapelsin, men sen tar drickan en skarp sväng och blir riktigt grapefruktig i smaken. Munnen blir torr och sträv som en öken av den överväldigande syran och en obestämd beskhet. Eftersmaken är dock ganska behaglig då den pendlar mellan solmogen blodapelsin och uppfriskande citron.

Vart hittar jag läskeblasken?
Finns med svensk text på burken, så kan finnas i butiker som känner sig lite äventyrliga med sina inköp. Denna köptes vid riksgränsen till Norge

Slutsats
Jag tycker nog faktiskt att det smakar lite tropiskt, men inte lika tropiskt som det doftade. När jag tar mig en titt på burkens innehåll känner jag mig dock lurad. Koncentrat från Safflor, Citron, Äpple och Hibiskus. Citron och äpple låter inte så exotiskt, är det hibiskusen som de tycker är den tropiska biten eller? ”Blodapelsinen” som jag kände smak av finns inte ens i burken, men kombinationen av koncentrat och ”naturliga aromer” ger otvivelaktig en smak som påminner om blodapelsin. Men ack, den där sträva effekten som blev efter varje klunk var verkligen inte speciellt trevlig och hela drickan faller faktiskt mer eller mindre på just den punkten.

Slutbetyg
laskeblaskburk laskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s