Cult – Hyldeblomst

Standard

CultHyldeblomstEn sak som jag delar med Danskarna är min kärlek till fläder, denna drickan är dessutom sötad med Stevia, endast 20kcal, nästan hälsokost!

Hur smakar det?
Vid en första anblick tycker jag nog att det snarare doftar av Herrljunga Äpplecider än av fläder och smaken lider lite av samma problem. Det smakar inte riktigt fläder, det smakar faktiskt fortfarande Herrljunga cider, fast inte äpplecidern, utan nu har det istället ändrats till att påminna om päroncider. En viss smak av fläder kommer fram lite kort innan det istället blir en väldigt syrlig historia som får mig att göra en grimasch. Som direkt jämförelse har jag bredvid mig ett glas med Flädersaft (av märket Änglamark) bara så jag får en klar bild av hur fläder skall smaka och Culten är inte ens i närheten av att vara lika god. Smaken av fläder kommer först några minuter efter att du tagit dig en klunk. En svag eftersmak av fläder ligger kvar i munnen och påminner dig om att du faktiskt druckit något med smak av denna blomma. De har tagit i alldeles för mycket med citronen och jag är inte säker på att sötningsmedlet (stevia) gör saken så mycket bättre heller.

Vart hittar jag läskeblasken?
Inhandlad i Danmark, där den fanns lite här och var. Cult är inte direkt vanligt i Sverige, så man får nog ta sig till grannlandet för att ha störst chans att hitta den.

Slutsats
Jag måste faktiskt säga att besvikelsen var total. Jag har goda minnen av semestrar i Danmark där man kan handla Slush (krossad is, ni vet) med smak av fläder eller handla kalla drickor med flädersmak (som naturfrisk). Danskarna har alltid varit duktiga på att få fläderdrickor att smaka gott. Men här har dom missat totalt. Hade det inte stått fläder på så hade jag inte vetat om det utan trott att jag dricker någon blandning av Herrljungas samtliga Cidersorter. Jag kan inte ens säga att det är speciellt gott för det finns en syrlighet till drickan jag inte riktigt uppskattar. Om det är citronsaftens fel eller Stevians vet jag inte riktigt, kanske en kombination. Kontentan är att detta var en besvikelse på alla sätt och vis, tyvärr.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s